Laatste nieuws over Netflix

Ed Westwick gedwongen uit White Gold na beschuldigingen

Ed Westwick is de volgende acteur die zijn carrière in korte tijd in rook ziet op gaan. Na Kevin Spacey stromen ook de beschuldigingen aan het adres van Westwick over seksueel misbruik binnen en dus is er voor hem voorlopig geen plaats meer in White Gold seizoen 2.

#metoo

Het begon enkele weken geleden met Harvey Weinstein, toen hij door verschillende mensen uit Hollywood werd beschuldigd van seksueel misbruik. Op social media was #metoo snel geboren en deden verschillende mensen hun verhaal.

Steeds meer mensen verzamelde moed om bekend te maken dat zij slachtoffer zijn geworden van seksueel misbruik. Het trok bijvoorbeeld ook Anthony Rapp over de streep om Spacey te beschuldigen. Inmiddels weigert Netflix nog met Spacey samen te werken en ook Westwick lijkt nu alles kwijt te raken. BBC doet voorlopig geen beroep meer op de Gossip Girl-acteur.

Ed Westwick niet in White Gold seizoen 2

Voor Ed Westwick lijkt geen plaats meer in White Gold seizoen 2. Dit is het gevolg van de beschuldigingen over Ed Westwick die deze week naar buiten kwamen. Het begon met de beschuldiging van Kristina Cohen. Zij meende verkracht te zijn door Westwick in 2014. Hierop opende de politie van Los Angeles een onderzoek en Westwick gaf aan hieraan mee te willen werken, omdat hij beweert dat hij Cohen niet kent. Hij ontkent de aantijgingen dus. Toch werd de situatie er niet zonniger op voor de Engelsman, nadat ook Aurélie Wynn een boekje open deed over Westwick. Ook zij gaf op social media aan in 2014 te zijn verkracht.

Ondanks dat Westwick blijft ontkennen zag de BBC geen andere mogelijkheid om hem van de projecten waar hij bij betrokken is af te halen. Naast White Gold seizoen 2 geldt dat ook voor Ordeal by Innocence. “Dit zijn ernstige beschuldigingen, die met klem ontkend worden door Ed Westwick. De BBC wil geen oordeel vellen, maar tot deze zaken zijn opgelost zal Westwick niet ingepland worden voor Ordeal by Innocence. De onafhankelijke productiemaatschap dat White Gold maakt heeft ons laten weten dat Westwick is gestopt met de opnames zolang de aantijgingen in behandeling zijn”, aldus de BBC in een statement.

Officieel is White Gold een serie van BBC, maar Netflix bemachtigde de internationale streamingdiensten. In Nederland werd White Gold dan ook als een Netflix Original aan het aanbod toegevoegd. Het tweede seizoen wordt verwacht in 2018, maar nu Westwick (voorlopig) is afgehaakt is het nog maar de vraag of dit gehaald wordt. Het is nog niet bekend wat er nu met White Gold seizoen 2 gaat gebeuren. De kans lijkt echter klein dat er nog plaats is voor Vincent (Westwick).

Netflix schrapt show Louis C.K. na beschuldigingen

Ed Westwick was nog vol in het nieuws, maar de volgende beroemdheid die zich misdragen zou hebben is ook al bekend. Louis C.K. wordt beschuldigd door vijf vrouwen van seksueel wangedrag. Inmiddels heeft hij in een verklaring laten weten dat alle beschuldigingen kloppen. Het heeft er in geresulteerd dat Netflix niet meer wil samenwerken met de komiek. Louis C.K. zou twee cabaretshows voor Netflix maken, waarvan de eerste inmiddels al is verschenen. De tweede show zou nog gemaakt worden, maar daar ziet Netflix nu van af.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?