Laatste nieuws over Netflix

Eerste beelden Arcane seizoen 2 staan online, óók dramatisch nieuws

Jongens, jongens, wat moeten we lang wachten op het tweede seizoen van Arcane. Seizoen 1 kwam in 2021 uit en we kregen gelijk te horen: nieuwe afleveringen hebben we niet zo één-twee-drie gemaakt. Eind dit jaar is het echter eindelijk zo ver en nu beschikken we over de eerste beelden! Dat is positief, maar voor fans is er ook behoorlijk dramatisch nieuws…

Arcane seizoen 2

Het verhaal van het tweede seizoen gaat verder waar seizoen 1 afliep: zussen Vi en Jinx hebben bepaald geen zussenband meer, Jinx heeft een enorme raket afgevuurd op Piltover, met alle gevolgen van dien. In seizoen 2 laait de strijd tussen Piltover (de rijke bovenwereld) en Zaun (de arme onderwereld) op. Omdat League of Legends, waarop Arcane gebaseerd is, echter niet echt een verhaal vertelt maar meer een setting biedt, is het verder nog gissen naar het nieuwe plot.

In een eerdere teaser zagen we de bad guy uit het eerste seizoen, Vander, in een soort ‘operatiestoel’ zitten en… nou ja, er werd in ieder geval hevig op hem geëxperimenteerd. En dat lijkt er weer op te wijzen dat hij voor seizoen 2 omgeturnd wordt tot het personage Warwick. Hij is in League of Legends een van de gevaarlijkste ‘villains‘ en zijn achtergrondverhaal is dat hij geworden is zoals hij is omdat er een serie verschrikkelijke experimenten op hem zijn uitgevoerd. Eén plus één is twee. Het moet gek lopen willen Vander en Warwick níét één en dezelfde persoon zijn.

Over en sluiten

Tot zover het goede nieuws, nu het slechte: Christian Linke en Alex Yee, de makers van Arcane, hebben laten weten dat seizoen 2 het laatste seizoen wordt! “Al vanaf het begin, vanaf het eerste moment dat we begonnen met werken aan dit project, hadden we al een slothoofdstuk in ons hoofd. En dat betekent dat Arcane ten einde komt met de release van het tweede seizoen. Niet getreurd: we willen nog veel meer verhalen vertellen in het universum van Runeterra (van League of Legends, red.).”

Arcane seizoen 2 op Netflix

Wanneer de nieuwe afleveringen van Arcane naar Netflix komen? Eind dit jaar, in november. Een precieze releasedag is nog niet bekend, maar nog vijf maanden geduld en je kunt aan de slag met het laatste seizoen!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?