Laatste nieuws over Netflix

Eerste beelden en releasedatum The Fall of the House of Usher

The Fall of the House of Usher wordt het slotstuk van Mike Flanagan op Netflix. De maker van onder meer The Haunting of Hill House is nadat zijn contract bij Netflix afliep bij Amazon aan de slag gegaan. Nu komt dus zijn laatste project en dat wordt weer flink gruwelen.

Vijfde horrorserie

Mike Flanagan heeft een aardige lijst van series afgeleverd voor Netflix. Dit begon met The Haunting of Hill House en in de loop der jaren zijn daar al drie series bijgekomen. Namelijk The Haunting of Bly Manor, Midnight Mass en The Midnight Club. Nu volgt dus het slotstuk: The Fall of the House of Usher.

Edgar Allan Poe

Voor het nieuwe verhaal gaan we erg ver terug in de tijd, namelijk naar 1839. The Fall of the House of Usher zal worden gebaseerd op de werken van Edgar Allan Poe. Dit is een kort verhaal dat Poe geschreven heeft in 1839. Het behandelt thema’s als gekte, familie, isolatie en identiteit. De Amerikaanse schrijver werd slechts veertig jaar, maar heeft wel grote invloed gehad.

Sherlock Holmes

Zijn verhalen werden geroemd in het horror- en fantasygenre. Daarbij was hij de grondlegger van het detectivegenre met zijn drie verhalen over Auguste Dupin. Sir Arthur Conan Doyle heeft Poe dan ook genoemd als inspiratiebron voor onder meer The Hound of the Baskervilles, één van de Sherlock Holmes-verhalen met een flink horrorrandje.

Roderick Usher

In The Fall of the House of Usher draait het om Roderick Usher. Hij heeft samen met zijn zus een imperium opgebouwd, alleen nu leden uit het de Usher-dynastie komen te overlijden beginnen er mysterieuze zaken zich voor te doen. Waar ze een vreemde vrouw uit hun jeugd op zien duiken. Vanaf 12 oktober is het seizoen te zien. De eerste beelden zijn nu alvast verschenen.

The Fall of the House of Usher Netflix (6)

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?