Laatste nieuws over Netflix

Eerste beelden langverwachte The Witcher

The-Witcher-Netflix

The Witcher komt dit najaar naar Netflix en tijdens Comic Con in San Diego werden de eerste beelden getoond. Een aantal leden van de cast waren ook aanwezig voor een Q&A, waardoor er al wat duidelijk is geworden over de serie.

Andere route dan de game

The Witcher is gebaseerd op de boekenreeks, maar is daarnaast ook bekend als een zeer populaire game. Showrunner Lauren Hissrich liet al aan Entertainment Weekly weten die koers niet te hebben gevaren. “We zijn niet bezig geweest om de game te omschrijven, maar hebben ons compleet gericht op de boeken. Het is een geweldige game, maar als adaptatie van de boeken. De game ging de ene kant op en wij kiezen een andere route.”

Henry Cavill

In de eerste teaser zien we Henry Cavill veel aan het werk, de hoofdrolspeler. The Witcher draait om het magische verhaal van Geralt. Terwijl hij en zijn mensen zich voorbereiden om het op te nemen tegen een reeks kwade krachten. In de serie gaat het om zwarte magie, gigantische wezens en politieke onrust.

Leegte opvullen na Game of Thrones?

Veel fans van Game of Thrones hopen dat The Witcher de leegte op gaat vullen nu deze succesvolle serie is gestopt. The Witcher is de afgelopen periode opgenomen in Hongarije. Politiek, seks en drama zullen een belangrijk onderdeel vormen van het verhaal. Hissrich: “Er is dit seizoen geen duidelijke vijand voor iedereen. We wilden diverse aspecten van het boek ontdekken. De personen waar je eerst fan van bent, hoeven niet de personen te zijn waar je aan het einde ook nog van houdt. Personages die je haat en kwaadaardig lijken, blijken uiteindelijk hun acties juist uit zeer logisch te verklaren gebeurtenissen te halen.”

Niet om mensen te choqueren

Het geweld is niet in de serie verwerkt als doel op zich. “Ik wil er nog aan toevoegen dat al het geweld of seks onderdeel van het verhaal is en dat het niet is gebruikt om mensen te choqueren. Ik denk dat kijkers ontzettend slim zijn en weten wanneer je de dingen doet om ze te choqueren of dat het bij het verhaal hoort.”

Wil je direct op de hoogte gebracht worden als het bekend is wanneer het The Witcher op Netflix verschijnt? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!

Bekijk de teaser van The Witcher