Laatste nieuws over Netflix

Eerste details Peaky Blinders-film

De serieavonturen van de Peaky Blinders zitten erop, maar niet getreurd: er is nog altijd een film op komst. En Steven Knight, de geestelijk vader van de BBC-show, komt vandaag naar buiten met wat eerste details! Bij Heart Radio vertelt hij eerst de stand van zaken: “Ik ben bijna klaar met het schrijven van het script, en we gaan het opnemen… Ik ben op dit moment wat aan het plannen met film- en televisiestudio’s in Digbeth, Birmingham.”

Peaky Blinders ‘komen thuis’

Dat betekent dat de Peaky Blinders eindelijk ’thuiskomen’. Maar hoe zit dat precies? Volgens de film- en seriemaker is Digbeth, samen met Small Heath, de wijk waar ook de echte bende rondliep! “Dus eigenlijk komen de Peaky’s in de film eindelijk thuis.”

Over de casting hebben we nog geen officiële berichten gelezen, maar Knight is niet te beroerd om een tipje van de sluier te lichten: er zullen bekende gezichten te zien zijn in de film. “Natuurlijk, en ook wat nieuwe gezichten die hopelijk flink zullen verrassen.”

Première

Je hoeft echter niet te denken dat de release van de Peaky Blinders-film dichtbij is, want dat is absoluut niet het geval. Knight verwacht namelijk dat de eerste opnames over anderhalf jaar plaats zullen vinden… “Maar ik kijk er echt naar uit om een soort Peaky-evenement te organiseren waar mensen de film straks gezamenlijk kunnen gaan bekijken. De onlinecommunity is zo sterk, echt fysiek bij elkaar komen zal echt interessant zijn.”

Taboo, where are you?

Steven Knight is niet alleen de geestelijk vader van Peaky Blinders, maar ook van Taboo (met Tom Hardy). En dat keert over een tijdje terug op tv voor een tweede seizoen. Knight liet onlangs weten: “De verwachting is dat we volgend jaar, aan het einde van 2023 beginnen met filmen. Tom en ik kijken uit naar dat moment en er zijn véél meer mensen die dat doen. Sneller? Dat kan niet, want we hebben te maken met onze agenda’s, die propvol zitten.”

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?