Laatste nieuws over Netflix

Eerste details slotseizoen Orange is the New Black bekend

Het verhaal van Orange is the New Black zit er bijna op. We mogen nog één seizoen verwachten op Netflix en dan is het verhaal klaar. In aanloop naar het zevende en tevens laatste seizoen van de Netflix Original hebben hoofdpersonen Kate Mulgrew (Red) en Dascha Polanco (Daya) alvast het één en ander verklapt over het einde. Ook blijken de actrices verschillende ideeën te hebben wat betreft mogelijke spin-offs.

Geen happy end

De toekomst van Red ziet er slecht uit in Orange is the New Black. In seizoen 6 zagen we al dat de voormalige keukenleider in een neerwaartse spiraal terecht was gekomen. Inmiddels beloopt ze een deprimerend pad zonder enig uitzicht op beter. Zelfs haar familie lijkt ze inmiddels kwijt te zijn geraakt. Voor wie hoopt dat er verandering op komst is, lijkt bedrogen uit te komen.

Kate Mulgrew sprak met TV Guide tijdens de première van Russian Doll met Natasha Lyonne (Nicky Nichols) in de hoofdrol. “Ik weet hoe het zal eindigen en het is triest. Maar natuurlijk, gezien de neiging van Jenji Kohan om de waarheid weer te geven van wat er gebeurt in de gevangenis, is het authentiek. Het is hard, maar het is wat er gebeurt met vrouwen van mijn type, leeftijd en aard van de omstandigheden.”

Ook problemen voor Daya

Ook voor Daya, gespeeld door Dascha Polanco, ziet het er niet goed uit. Ze had gehoopt dat ze betere kansen had gehad, maar haar hoop op een beter leven verdween volledig nadat ze Humphrey vermoordde en in de zwaarbeveiligde gevangenis terecht kwam. Een goede afloop hoeven we dan ook niet te verwachten. “Helaas, dat is niet de realistische kijk op wat er echt gebeurt in het huidige gevangenissysteem.”

Orange is the New Black spin-off op komst?

Sinds het einde van Orange is the New Black in zicht is, valt het woord spin-off steeds vaker. De producenten zijn al in gesprek over een potentieel vervolg. Het is nog onduidelijk waar de producenten precies aan denken, maar Mulgrew en Polanco hebben alvast wat ideeën. Zo zou Mulgrew het geweldig vinden als er een spin-off komt over Nicky (Natasha Lyonne). Polanco ziet meer iets in een spin-off over Daya’s verboden liefde met gevangenis-bewaker Bennett. Op het laatst kwam ook Adrienne Moore (Cindy uit OITNB) nog even aan het woord. “Ik denk dat Cindy veel te bieden heeft. Dit seizoen kom je erachter waarom je een spin-off van Cindy zou willen zien.”

Wanneer het laatste seizoen van Orange is the New Black wordt toegevoegd aan het aanbod van Netflix, is nog onduidelijk. Wel kunnen we vanaf 1 februari aan de slag met Russian Doll, een serie waar Natasha Lyonne niet alleen als actrice voor aan de slag ging maar ook als co-creator.

Wil je als eerste op de hoogte gebracht worden als bekend is wanneer Orange is the New Black seizoen 7 op Netflix verschijnt? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?