Laatste nieuws over Netflix

Eerste Italiaanse Netflix Original vanaf oktober te zien

Netflix heeft middels een korte video de releasedatum van Suburra bekend gemaakt. Dit wordt de eerste Netflix Original van Italiaanse bodem en werd in maart van dit jaar al aangekondigd door de streamingdienst. Suburra is vanaf 6 oktober beschikbaar.

Rome

Hoe kan het ook anders dat de Italiaanse hoofdstad Rome in Suburra een rol inneemt. In de teaser van Netflix wordt nog meer opgenoemd wat onlosmakelijk verbonden is met Italië en de Romeinen in het bijzonder. Zoals strijd tussen plebejers en patriciërs, politici en criminelen en hoeren en priesters.

Suburra op Netflix

Suburra verschijnt 6 oktober op Netflix. Alle afleveringen worden dan in één keer vrijgegeven door de streamingdienst. Het eerste seizoen van Suburra zal bestaan uit tien afleveringen. Behalve de releasedatum toonde Netflix dus ook de eerste bewegende beelden van de nieuwe serie. Natuurlijk speelt in Suburra ook de maffia een rol. Het verhaal speelt zich af in een badplaats in de buurt van Rome. De plaats verandert in een gokparadijs en wordt een strijdtoneel voor een machtige familie, de maffia en corrupte politici.

Suburra is de volgende Europese Netflix Original die dit jaar zal verschijnen. Eerder dit jaar verscheen al de Spaanse Original Las chicas del cable op Netflix. Ook een Duitse Netflix Original is in de maak, maar daar moet de releasedatum nog van bekend worden. Wel is er enkele maanden geleden al een teaser van DARK, de Duitse serie, verschenen. Onlangs kondigde Netflix aan dat er ook in Denemarken een Netflix Original opgenomen zal worden en dat roept hier in Nederland gelijk weer de vraag op of wij ook een Original krijgen. Hoewel er door diverse partijen, waaronder ook Netflix-baas Reed Hastings, hebben aangegeven dat de wil er zeker is, wordt er tot op heden gewacht op een aankondiging. Tot die tijd verschijnen er dus genoeg andere Europese series exclusief bij de streamingdienst. Suburra is nu op 6 oktober als eerste aan de beurt, vermoedelijk komt daarna The Crown seizoen 2 en ook DARK en Marseille seizoen 2 staan nog op de planning.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?