Laatste nieuws over Netflix

Eerste La Casa de Papel spin-off in productie; meer op komst?

Het einde van La Casa de Papel is nu echt in zicht. Op 3 december kunnen we aan de slag met het absolute slotstuk van de Spaanse serie. Ondertussen gaan er heel wat geruchten rond met betrekking tot spin-offs om de serie alsnog nieuw leven in te blazen. De eerste daarvan is inmiddels in productie gegaan, maar welke spin-offs worden nog meer overwogen? In dit artikel vind je een overzicht van de La Casa de Papel spin-offs waar momenteel aan gedacht wordt.

Koreaanse La Casa de Papel

Tot op heden is er één Money Heist spin-off daadwerkelijk bevestigd. Het gaat om de Koreaanse La Casa de Papel. De serie zal bijna een exacte remake worden van het origineel, maar dan met uiteraard een Koreaanse cast. Tot de cast behoren onder meer Park Hae-soo, Yunjin Kim, Jeon Jong-seo en Yoo Ji-Tae. Het eerste seizoen van de serie zal in totaal twaalf afleveringen hebben. Een releasedatum voor de Koreaanse La Casa de Papel is nog niet bekend, maar de productie is in volle gang.

La Casa de Papel spin-off

Maker Álex Pina gaf eerder al eens aan dat hij een spin-off op La Casa de Papel wel ziet zitten. “We hebben verschillende mogelijkheden voor een spin-off. Dat hebben we te danken aan de krachtige identiteiten van de karakters. We hebben altijd gewild dat de karakters een complex en gelaagd uiterlijk krijgen. Dus ik denk dat bijna alle karakters wel iets hebben dat we graag zien in een spin-off. We kunnen ze allemaal op een andere manier terugzien”, gaf hij toe.

Zolang de serie echter nog loopt, wil Pina nog geen keuze maken over een mogelijk spin-off. Pas zodra alle afleveringen zijn uitgezonden, gaat Pina kijken of er openingen zijn voor een spin-off of dat er karakters zijn die verder moeten worden uitgelicht. Zo werd er ook al eens gesproken over een spin-off omtrent Berlin waar zijn verschillende ex-vriendinnen aan het licht zouden komen. Daarnaast werd ook een spin-off over El Professor al eens overwogen. Of er één gaat komen, wordt ongetwijfeld na de release van La Casa de Papel seizoen 5B bekend.

Wil jij als eerste weten wanneer er meer bekend is over de spin-offs? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?