Laatste nieuws over Netflix

Eerste Nederlandse Netflix Original wordt horrorserie

Netflix heeft meer details over de eerste Nederlandse Netflix Original bekend gemaakt. Niet alleen werd bekend dat het een horrorserie wordt, maar gaf de streamingdienst ook informatie wie er bij het project betrokken zijn. Daarnaast werden er veel meer Europese Netflix Originals aangekondigd.

Netflix Originals

Het begrip Netflix Original wordt steeds bekender, maar ook steeds breder. Het is al lang niet meer een serie die puur en alleen door Netflix gemaakt is. Ook series als Designated Survivor en Better Call Saul vallen onder die noemer, terwijl het hier om sublicenties of coproducties gaat.

In een eerder stadium werd Undercover al aangekondigd, maar dit is dus een voorbeeld van een Nederlandse serie die geen volledige original is. Netflix is in het geval van Undercover een coproducent, maar de Netflix Original waar vandaag informatie over naar buiten is gekomen betreft wel een volwaardige Nederlandse Netflix Original serie.

Wat is een Netflix Original?

Nederlandse Netflix Original is horrorserie

De eerste pure Nederlandse Netflix Original wordt een horrorserie. Dat maakte de streaminggigant woensdag bekend tijdens een evenement in Rome. Pieter Kuijpers is aangesteld als producent van de serie, terwijl Sander van Meurs mede-producent is. De serie heeft nog geen titel, maar wordt geschreven door schrijverscollectief Winchester McFly. Zij schreven ook het script van Bankier van het Verzet en Lois. Michael Leendertse is de showrunner van de serie en hij werkte aan bekende titels als Smeris, Van God Los en The Spiral. Wanneer de serie exact beschikbaar komt op Netflix is nog niet bekend. Wel gaat de productie nog in 2018 van start en zal de release in 2019 plaatsvinden.

Horror en coming of age

De Nederlandse Netflix Original serie zal zich afspelen in Amsterdam. Volgens Kuijpers combineert de serie de genres horror en coming of age. Netflix omschrijft de serie als volgt: In het vrijgevochten Amsterdam geniet een groep jonge studenten van alles wat het leven ze biedt: rijkdom, seks en macht… tot ze – zonder het te beseffen – een verborgen toegang naar een demonische wereld uit de Nederlandse Gouden Eeuw openen.

Met de Nederlandse Gouden Eeuw als thema hopen de makers een breed publiek aan te spreken. “De serie hint naar de meedogenloze Nederlandse geschiedenis waar onze welvaart deels op is gebaseerd. Ik vind het een eer om met Netflix samen te werken, een van de grootste en beste spelers in de wereld van drama en film.” Ook vanuit Netflix werd met enthousiasme over de Nederlandse samenwerking gesproken. “Een Nederlandse original stond al een tijdje op onze wensenlijst. We zijn dan ook vereerd om te mogen werken met zo’n getalenteerde groep Nederlandse creatives. Het verhaal wordt een interessante combinatie van verschillende genres en we kunnen niet wachten om de serie volgend jaar aan ons wereldwijde publiek te presenteren.”

Europese Netflix Originals aangekondigd

Tijdens het evenement in Rome werden er nog meer Europese Netflix Originals aangekondigd. Zo zal er door de Britten een serie gemaakt worden over het moderne voetbal. Ook Frankrijk krijgt er een Netflix Original bij. Mortal wordt een supernatural serie waarin tieners de hoofdrol spelen. Mortal wordt gemaakt door Frederic Garcia. In Italië wordt Luna Nera gemaakt. Deze serie gaat over hekserij in het zeventiende-eeuwse Italië.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?