Laatste nieuws over Netflix

Einde The Witcher nog láng niet in zicht; Henry Cavill wil zeven jaar door

De release van seizoen 2 van The Witcher staat al weer op de deur: over een maandje is het eindelijk zover. De avonturen van Geralt of Rivia op Netflix zijn echter nog lang niet ten einde. En als we ‘nog lang niet’ zeggen bedoelen we ook echt ‘nog láng niet’!

Zeven jaar The Witcher

Showrunner Lauren S. Hissrich onthulde een tijdje geleden dat ze een zogenaamd zevenjarenplan heeft opgezet met betrekking tot de populaire fantasyserie. Liefst zeven jaar lang wil ze content creëren voor The Witcher, maar… denkt acteur Henry Cavill, die Geralt speelt, er net zo over? Het plannetje van Hissrich valt of staat natuurlijk met de medewerking van de Hollywood-ster, die inmiddels toch wel uitgegroeid is tot hét gezicht van de franchise.

Gelukkig voor Hissrich ziet Cavill het helemaal zitten om zich voor de langere termijn te verbinden aan zijn rol. Dat vertelt de acteur aan het medium Screenrant, al noemt hij wel één voorwaarde: “We moeten natuurlijk wel mooie verhalen blijven vertellen die schrijver Andrzej Sapkowski (de auteur die de Witcher-franchise in het leven heeft geroepen) eren!”

Henry Cavill loopt binnen

Cavill benadrukt dat hij veel respect heeft voor het werk van Sapkowski en weigert af te wijken van het pad dat de Poolse schrijver geplaveid heeft. Een grote verrassing is het overigens niet dat ‘Superman’ lang aan The Witcher verbonden wil blijven, omdat hij hemel en aarde bewoog om de rol van Geralt in handen te krijgen. Bovendien is de Netflix Original voor hem uitgegroeid tot een winstgevend klusje, volgens het geruchtencircuit verdient hij inmiddels namelijk liefst 350.000 tot wel 1 miljoen euro per Witcher-aflevering. En dat ‘loontje’ stijgt natuurlijk alleen nog maar verder als de serie blijft scoren. Er is in ieder geval al een derde seizoen aangekondigd…

In het tweede seizoen van The Witcher is Geralt of Rivia ervan overtuigd dat Yennefer of Vengerberg om het leven is gekomen tijdens de Battle of Sodden. Hij brengt prinses Cirilla vervolgens naar de veiligste plek die hij kent: zijn ouderlijk huis Kaer Morhen. Terwijl de koningen, elfen, mensen en demonen van de verschillende continenten strijden voor heerschappij, moet Geralt prinses Cirilla tegen nog iets veel gevaarlijkers beschermen: de mysterieuze kracht die in haar schuilt.

Kerst-Witcher

De nieuwe afleveringen van The Witcher gaan op 17 december aanstaande in première op Netflix, precies op tijd voor de kerstperiode. Vanaf die dag kun je Geralt en Ciri de strijd aan zien binden met onder meer een reusachtige vleermuisman (een Fleder) én een boomachtig monster (een Treant). Ook de Nilfgaardian Empire belooft weer een grote rol te gaan spelen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?