Laatste nieuws over Netflix

Einde verhaal na twee seizoenen voor Sense8

Sense8 is na twee seizoenen gecanceld door Netflix. Dat werd donderdagavond bekend gemaakt door de serie via social media. Vorige maand was het tweede seizoen verschenen en daar blijft het dus bij, zo blijkt nu.

Wachowski

Sense8 is een serie van Lana en Lilly Wachowski. Zij maakten jaren geleden naam met films als The Matrix en kregen van Netflix de kans om Sense8 te maken. Ook dit bleek weer een geslaagd project van de Wachowski’s, getuige de 8.4 op IMDb en de betrokkenheid van de fans van de serie.

Sense8 stopt op Netflix

Ondanks het succes van de serie komt er voor Sense8 na twee seizoenen een einde aan op Netflix. Een exacte reden wordt er niet gegeven voor het stop zetten van Sense8, maar uit een reactie van Cindy Holland, vice president Netflix Original content, blijkt dat het verhaal van Sense8 verteld is na twee seizoenen. “Het was alles wat wij en de fans droomden dat het zou zijn: vet, emotioneel, prachtig, en onvergetelijk”, tekende Variety op uit de mond van Holland. “Nooit eerder was er een internationale show met zo’n uiteenlopende en internationale cast en crew.”

In totaal werden er 23 afleveringen gemaakt van Sense8; twaalf in het eerste seizoen en elf in het tweede seizoen, waarvan de eerste een kerstspecial was en een half jaar eerder uit kwam. In die twee seizoenen werden verschillende landen en steden bezocht voor opnames. Sense8 gaat namelijk over een achttal mensen. Zij kenden elkaar niet, maar staan telepathisch wel met elkaar in contact. Zo kunnen ze elkaar helpen als ze in moeilijkheden zitten en die moeilijkheden zijn er volop. Zeker in het tweede seizoen trekken ze veel samen op om een einde te maken aan de jacht die op hen is ingezet.

Eén van de locaties die werd bezocht voor de opnames van Sense8 seizoen was Amsterdam. Onze hoofdstad had dan ook een aardige rol in het tweede deel van de reeks. Zo was onder andere het Rijksmuseum te zien en vonden er opnames plaats in Paradiso.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?