Laatste nieuws over Netflix

Emily in Paris seizoen 2: Alles wat we al weten

Het aanbod van Netflix werd op 2 oktober 2020 voorzien van een nieuwe romantische komedieserie. Emily in Paris was toentertijd de nieuwste Original van de streamingdienst en hield abonnees flink bezig. De serie groeide meteen uit tot een groot succes en stond wekenlang in de top tien van Netflix. Een maand later, in november, werd vervolgens duidelijk dat er een tweede seizoen zou volgen. In dit artikel lees je alles wat we al weten over het tweede seizoen van Emily in Paris.

Vreemd land

In het eerste seizoen van Emily in Paris werden we meegenomen naar het leven van Emily, gespeeld door Lily Collins. De jonge Amerikaanse vrouw verlaat haar roots om in Frankrijk aan de slag te gaan bij een marketingbedrijf. Emily spreekt echter geen woord Frans en loopt al snel tegen de nodige cultuurverschillen op.

Cultuurverschillen

Maker Darren Star, ook bekend van onder meer Sex and the City en Younger, had voordat duidelijk was dat er een vervolg zou komen al meteen een plan in zijn hoofd voor een vervolg. “In het tweede seizoen zal ze meer deel uitmaken van de wereld waarin ze leeft. Ze zal meer een inwoner van de stad zijn. Ze zal wat meer voet aan de grond krijgen, ze leeft nu echt daar.” De grote cultuurshock zal in seizoen 2 dan ook verleden tijd zijn.

Jongere jaren

Volgens Collins zouden we in het tweede seizoen ook meer over haar verleden te weten kunnen komen. “In het eerste seizoen hadden we slechts tien afleveringen om echt haar nieuwe vrienden op het werk te leren kennen en wie ze buiten het werkt ontmoet. Dus ik kijk er erg naar uit om dieper in de achtergrondverhalen te duiken en meer tijd te bestanden aan het mengen van de twee groepen mensen die ze ontmoet.” Al gaf Collins toen meteen aan dat ze niet weet wat er precies in de scripts staat.

Cast

Het tweede seizoen van Emily in Paris betekent een terugkeer van dezelfde cast. Dat betekent dat we Lily Collins (Emily), Ashley Park (Mindy) en Lucas Bravo (Emily’s nieuwe liefde) in ieder geval terug gaan zien. Datzelfde geldt voor Emily’s collega’s Philippine Leroy-Beaulieu, Samuel Arnold en Bruno Gouery. Op dit moment is er nog niets bekend over eventuele nieuwe castleden. Dat lijkt pas te gaan gebeuren zodra de productie van start is gegaan.

Productie

Wanneer de productie van Emily in Paris seizoen 2 precies van start kan gaan, is nog een beetje de vraag. Volgens Ashley Park, de actrice achter Mindy Chen, moeten de opnames hoe dan ook in 2021 plaatsvinden. Lily Collins, de actrice achter Emily, wist zelfs de lente aan te wijzen als het moment waarop de opnames van start gaan. “We proberen om zo snel mogelijk aan de slag te gaan. Hopelijk in de lente. We proberen vooruit te komen, maar alles is in afwachting van Covid.” Mocht de lente gehaald worden, dan gaan we daar ongetwijfeld snel iets over zien op Instagram.

Emily in Paris seizoen 2 op Netflix

De opnames van Emily in Paris moeten nog beginnen en door de coronapandemie is het nog maar de vraag wanneer die afgerond zullen zijn. Daarna is het de vraag wanner Netflix de nieuwe afleveringen online plaatst. Naar verwachting gaat het opnieuw om tien afleveringen. Met een beetje geluk zijn de afleveringen klaar voor een release tegen het einde van 2021. Het valt echter ook niet uit te sluiten dat het tweede seizoen pas ergens in 2022 verschijnt.

Wil je als eerste op de hoogte worden gebracht als Emily in Paris seizoen 2 op Netflix komt? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?