Laatste nieuws over Netflix

Emmy Award voor Fargo als beste miniserie

fargo emmy winnaarFargo is van de Netflix Originals de winnaar geworden bij de Emmy Awards. Op voorhand leken zowel House of Cards en Orange is the New Black mee te gaan doen om de grote prijzen, maar het was de serie met zwarte humor en bizar drama die het hardst kon juichen.

De miniserie van tien afleveringen wordt dan ook aangeduid als een dramedie, een mix tussen drama en komedie. In Fargo draait het om Lester Nygaard, gespeeld door Martin Freeman. Nygaard is een mislukte polisverkoper. Zijn vrouw is uitgekeken op hem en zijn jongere broer maakt juist wel de blits als de geslaagde zakenman. Het gaat mis wanneer Nygaard na een opstootje zijn neus breekt en Lorne Malvo ontmoet. Malvo lost Nygaards probleem op, maar die vermoord daarna zelf zijn vrouw. Het is de start van een bizar avontuur.

In Los Angeles is Fargo gekozen tot de beste miniserie van het jaar. Dat was de belangrijkste Emmy Award die door een Netflix Original werd binnengesleept. In totaal waren er liefst 31 nominaties voor Netflix producties, waarbij House of Cards en Orange is the New  Black met 13 en 12 nominaties bovenaan de lijst stonden. Zij moesten het echter doen met kleine prijzen, die allemaal vorige week op de Creative Arts-sessie al waren uitgereikt.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?

1 Reactie