Laatste nieuws over Netflix

Europese uitbreiding komt in september

De blauwdruk van de lancering van Netflix in Nederland zal dit jaar worden gebruikt voor een nog veel grotere operatie. In september zullen zes Europese landen worden toegevoegd aan het netwerk. In de brief die alle aandeelhouders ieder kwartaal ontvangen valt dit te lezen.

“In september gaan we van start in Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, België en Luxemburg”, zo laat Netflix in deze mailing weten. Daarnaast is er meer goed nieuws van de online streaming dienst. Behalve dat de omzet hoger is uitgevallen dan verwacht, een slordige 1,34 miljard dollar, kwam de winst uit op 71 miljoen dollar. Dit was wel lager dan in het eerste kwartaal van 2014.

De omzet wordt naast het aankopen van films en series ook gebruikt om het groeiende aantal Netflix Originals te produceren. Afgelopen kwartaal verhoogde Netflix de abonnementskosten voor nieuwe leden van 7,99 naar 8,99. Dit heeft niet voor een daling van de groei gezorgd. Verdeeld over veertig landen zijn er inmiddels ongeveer vijftig miljoen abonnees. Met de forse uitbreiding in september zal dit aantal snel groeiend.

Meer weten over Netflix in België? Lees hier!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?