Verwijderalarm

Extra Verwijderalarm: Doek valt voor Sherlock op Netflix

Een absolute topserie gaat van Netflix verdwijnen. Sherlock staat namelijk op de nominatie om het aanbod te gaan verlaten. Alle vier de gemaakte seizoenen van de BBC-reeks zijn nog een kleine maand te zien.

Dertien keer anderhalf uur

Wil je Sherlock nog afkijken of moet je er zelfs nog aan beginnen, dan is dit het moment. Met in totaal dertien afleveringen van anderhalf uur is het namelijk nog uitstekend te doen om alles te bekijken voor 14 juli. En dat is meer dan de moeite waard, want Sherlock staat niet voor niets in de top-3 van de Beste Series op Netflix.

Cumberbatch en Freeman: een gouden duo

De moderne vertolking van het historische verhaal van Sir Arthur Conan Doyle is naar een zeer hoog plan getild door de twee hoofdrolspelers. Benedict Cumberbatch kruipt in de rol van Sherlock Holmes, terwijl dr. John Watson wordt gespeeld door Martin. Schijnen ze buiten de camera’s te botsen, zodra de camera’s draaien is het een gouden duo.

A Study in Pink

Het begon in 2010 met de A Study in Pink en ieder seizoen bestond vervolgens uit drie afleveringen. De uitzondering daarop is het derde seizoen. The Abominable Bride was op 1 januari 2016 de Nieuwjaarsspecial van de BBC en dit verhaal speelt zich af tussen het derde en het vierde seizoen. Het vierde seizoen dateert alweer van 2017. Er wordt nog altijd gesproken over een mogelijk vijfde seizoen, vooralsnog zit dit nog altijd die verstopt in een pijplijn.

Te redden op Netflix?

Van series geeft Netflix een maand van te voren aan dat deze gaan verwijderen. De licentie zal op die datum aflopen, wat bij Sherlock dus 14 juli het geval is. In de tussentijd kan er nog wel van alles gebeuren. In het verleden kwam het vaker voor dat een serie op het punt stond om te verdwijnen, maar de rechten op het laatste moment toch nog werden verlengd. Het is dus afwachten of de BBC en Netflix nog een nieuwe deal sluiten. Maar wil je Sherlock nog kijken, is het verstandig om geen risico te nemen. Bingen dus!

Deze titels staan op de nominatie om te verdwijnen van Netflix

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?