Verwijderalarm

Extra Verwijderalarm: Orphan Black volgende BBC-vertrekker

Opnieuw staat er een grote serie op het punt van verdwijnen van Netflix. Deze maand was Sherlock al de klos en in augustus zal er opnieuw een grote serie van de streamingdienst verdwijnen. Het gaat nu om Orphan Black.

Tatiana Maslany speelt heel veel personages

Orphan Black liep tussen 2013 en 2017 en kreeg een totaal van vijf seizoenen. De serie trapt af op het moment dat Sarah Manning (Tatiana Maslany) ziet dat een vrouw die er precies zoals zij uitziet voor een trein springt. Het blijkt een van haar dubbelgangers te zijn genaamd Beth Childs. Al snel komt ze erachter dat Beth niet haar enige dubbelganger is. Over Noord-Amerika en Europa zit een groot netwerk aan clones verspreid. Ook ontdekt ze al snel dat de jacht op haar en haar zussen is geopend.

BBC-deal lijkt af te lopen

Net zoals Sherlock is Orphan Black een serie die oorspronkelijk bij de BBC en BBC America te zien was. Het grote verschil is wel dat Netflix van Orphan Black de internationale streamingrechten had, waardoor de afleveringen wekelijks te zien waren. Nu komt er echter een einde aan het contract en lijkt het er sterk op dat er grotere deal met de BBC afloopt. Alle afleveringen van Orphan Black zijn nog te zien tot 12 augustus. Mocht je de serie dus nog willen zien óf nog een keer herbekijken, dan heb je een kleine maand. Daarnaast is er sinds kort ook een vervolg verschenen, dat gratis te beluisteren valt.

➡ Bekijk het meest recente Verwijderalarm

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?