Laatste nieuws over Netflix Trailers

Heftige docu’s: Extremis en The White Helmets

White Helmets Netflix

Netflix brengt met Extremis en The White Helmets twee heftig documentaires. Extremis over het werk op de intensive care verschijnt op 13 september, op 16 september krijgen we een inkijkje in het werk van hulpverleners in Syrie. De witte helmen proberen slachtoffers te helpen na de vele bomslagen in het land.

Extremis: Hartverscheurende keuzes op intensive care

De documentaire Extremis van Dan Krauss is op het Tribeca Film Festival genomineerd en onderscheiden in de categorie beste korte documentaire. Extremis gaat over het werk op een intensive care en vooral de verschrikkelijk moeilijke beslissingen die er genomen moeten worden. Je wilt geen afscheid nemen van dierbaren, maar wat als iemand nooit meer los van een machine zal kunnen leven? De documentaire laat zien hoe zwaar gesprekken tussen doktoren, patiënten en familieleden zijn. Onder wat voor druk het ziekenhuispersoneel dagelijks staat en wat voor tegenstrijdige belangen en met name gevoelens er spelen.

Bekijk de trailer van Extremis

The White Helmets over hulpverleners in Syrië

Op 16 september verschijnt The White Helmets. Drie hulpverleners van de Syrian Cival Defense worden hierin gevolgd. Doordat ze werken met witte helmen, is hun bijnaam snel ontstaan. De documentaire op Netflix laat de grote gevolgen zien van de burgeroorlog in Syrië. De hulpverleners zijn altijd als één van de eersten aanwezig wanneer er een bomaanslag is gepleegd. En iedere dag worden er honderden bommen gegooid, waardoor zeker elf miljoen mensen hun huis hebben moeten verlaten.

De Syrian Civil Defense bestaat uit drieduizend reddingswerkers, die dag en nacht proberen om slachtoffers uit het puin te redden. Het mag duidelijk zijn dat dit levensgevaarlijk werk is. Dat is slechts deels door het werk zelf, de withelmen worden namelijk ook regelmatig belaagd  door het Syrische regeringsleger. Ruim honderddertig hulpverleners zijn alleen al door latere bomaanslagen op dezelfde plaats om het leven gekomen. Orlando von Einsiedel en Joanna Natasegara regisseerden en produceerden The White Helmets. Ze hebben eerder ook de documentaire Virunga gemaakt.

Bekijk de trailer van The White Helmets

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?