Laatste nieuws over Netflix

Fans All of Us Are Dead veranderen zelf in zombies na nieuwe vertraging

Als je gebeten wordt door een zombie zit er maar één ding op: je moet het getroffen lichaamsdeel afhakken voordat je zelf een levende dode wordt. Maar als je wordt gebeten door het virus van een zombieserie, dan móét je zo snel mogelijk een nieuw seizoen verslinden. Bij All of Us Are Dead ben je echter kansloos, je wordt een zombie.

All of Us Are Dead seizoen 2

All of Us Are Dead seizoen 1 kwam in 2022 (in de eerste maand van dat jaar welteverstaan) uit op Netflix en na een half jaartje maakte de streamingdienst bekend dat er ook een tweede seizoen zou komen van deze Zuid-Koreaanse horrorserie. Vervolgens werd het echter stil, nog wat stiller. Handig als je je oor te luister legt om een eventuele zombiehorde te spotten, maar niet handig als je toe bent aan wat nieuw spektakel.

Goed, onlangs kregen we te horen dat de opnames voor het tweede seizoen eindelijk van start zouden gaan, maar nu is juist weer bekend geworden dat al die filmsessies uitgesteld zijn. En niet met een paar weken of een paar maanden, maar tot in 2025. En waarom? In het Engels: ‘To ensure a better production environment and high level of completion‘, maar eigenlijk wordt hier niets gezegd: ‘om een betere productieomgeving te creëren én om de serie zo volledig mogelijk te maken.

‘Nu moeten de zombies overleven’

De regisseur van All of Us Are Dead, Lee Jae Gyoo, zei in een vroeg stadium al ideeën te hebben voor een tweede seizoen: “Toen we het verhaal van seizoen 1 schreven hadden we al een tweede seizoen in gedachten. Daarom wordt het verhaal alleen maar interessanter en kunnen we voortborduren op wat we al gezien hebben. Seizoen 1 draaide om overleven, al was er ook ruimte voor humor. In seizoen 2 zijn de rollen omgekeerd: de zombies zullen moeten overleven…”

All of Us Are Dead seizoen 2

Dat klonk goed, maar nu is het filmen dus uitgesteld en dat heeft wel wat te betekenen voor de releasedatum. Die werd eerst in 2025 verwacht, maar dat gaat de serie natuurlijk niet meer halen. Het tweede seizoen van All of Us Are Dead gaat vermoedelijk in 2026 in première. Als we dan niet allemaal veranderd zijn in zombies.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?