Netflix

Basic abonnement op Netflix: de goedkoopste optie

Het basis abonnement op Netflix is de ideale start om de streamingdienst te ontdekken. Wil jij eens bekijken hoe het systeem van Netflix werkt, welke films en series er zoal te zien zijn of stel je niet al te hoge eisen aan de (beeld)kwaliteit en mogelijkheden? Dan is het basis abonnement voor jou geschikt.

Goedkoopste abonnement op Netflix

Veel gebruikers van Netflix zijn verrast dat het goedkoopste abonnement van de streamingdienst slechts €7,99 per maand kost. Het Standaard abonnement komt namelijk het meest voor, waardoor de andere opties uit het oog verloren worden. Toch zijn deze er wel. Het goedkoopste abonnement op Netflix is het Basic abonnement. Het doet precies wat de naam al zegt, het biedt de basismogelijkheden van de streamingdienst. Zo heb je toegang tot de volledige bibliotheek en kun je alle films, series en documentaires bekijken die in Nederland beschikbaar zijn. Toch zijn er uiteraard ook nadelen ten opzichte van de duurdere opties.

Basic abonnement: de mogelijkheden

Met het basic abonnement van Netflix heb je dus toegang tot het volledige aanbod van de streamingdienst. Daarbij kun je binnen je abonnement op één scherm tegelijkertijd kijken. Dat is in de standaarddefinitie (SD). Je kunt kijken op iedere device die beschikbaar is, zoals laptop, televisie, telefoon en tablet. Het is tevens mogelijk om op één telefoon of tablet films en series te downloaden. Je abonnement is altijd opzegbaar en loopt op maandbasis. De kosten hiervoor bedragen €7,99 per maand.

Wat kan je niet met het basic abonnement?

Ten opzichte van de duurdere Standaard en Premium abonnementen van Netflix heeft het Basic abonnement wel een aantal nadelen. Zo is het niet mogelijk om programma’s in HD of Ultra HD te bekijken. Ook het aantal schermen is beperkt. Waar je in het basic abonnement maar op één scherm tegelijk kunt kijken en op één device downloaden, is dat bij de andere abonnementsvormen op meerdere schermen en devices mogelijk.

Conclusie Basic abonnement van Netflix

De conclusie van het basic abonnement voor Netflix is dan ook helder. Ben je in je eentje en heb je geen al te hoge eisen aan de beeldkwaliteit, dan is het basic abonnement voor jou voldoende. Het biedt tevens de kans om Netflix eens op een redelijk goedkope manier uit te testen. Zodra je met meerdere familieleden tegelijk gebruik wilt maken van de dienst, of je wil de beeldkwaliteit verhogen, dan is het op ieder moment mogelijk om de abonnementsvormen te upgraden naar standaard of premium.

Alle abonnementsvormen en kosten van Netflix op een rij

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?