Netflix TV scherm

Hoe laat verschijnen nieuwe films, series en wekelijkse afleveringen op Netflix?

Hoe laat verschijnen nieuwe films, series en wekelijkse afleveringen op Netflix? Tegenwoordig kondigt de streamingdienst steeds vaker van tevoren aan op welke dag nieuwe titels online verschenen, maar een tijd wordt daarbij nooit vermeld. Toch kan het weleens gebeuren dat je ’s nachts al klaar zit om aan de slag te gaan met een nieuwe titel, terwijl deze dan nog niet eens op Netflix is verschenen. In dit artikel vind je hoe laat nieuwe films en series op Netflix verschijnen.

Hoe laat verschijnen nieuwe films en series op Netflix?

Netflix hanteert verschillende tijdstippen voor het toevoegen van nieuwe films en series op zijn streamingdienst. In Nederland kunnen we om 0.00 ’s nachts aan de slag met aangekochte titels die niet door het leven gaan als Netflix Originals. De Netflix Originals verschijnen pas in de ochtend. Hierin wordt onderscheid gemaakt tussen zomertijd en wintertijd. In de zomer komen nieuwe titels om 9.00 uur online, terwijl in de wintertijd de titels om 10.00 uur worden verwacht.

Hoe laat komen wekelijkse afleveringen op Netflix?

Series die wekelijks een nieuwe aflevering krijgen, worden tussen 9.00 uur en 12.00 uur verwacht. Denk daarbij bijvoorbeeld aan Riverdale en The 100. Incidenteel komt het voor dat titels later op de dag nog worden toegevoegd. Wanneer een titel echter niet voor 12.00 uur is verschenen, is de kans groot dat hij pas een dag later online komt.

Meer handige Netflix-tips? Check onze FAQ

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?