Netflix mobile only abonnement

Hoe minimaliseer je het datagebruik op Netflix?

Als je op vakantie gaat of als je even geen gebruik kunt maken van Wi-Fi, kan het handig zijn om het datagebruik van Netflix te minimaliseren. Gelukkig is het bij de streamingdienst makkelijk aan te geven in welke videokwaliteit jij video’s wilt bekijken. Daardoor kun je jouw dataverbruik minimaliseren. Hoe dat gaat, leggen we je uit in dit artikel.

Datagebruik minimaliseren Netflix

Het liefst gebruik je natuurlijk zo min mogelijk data als je met Netflix aan de slag gaat. Zeker wanneer je even niet in de buurt bent van Wi-Fi kan het dataverbruik anders snel oplopen.

Om het dataverbruik aan te passen op Netflix, dien je in te loggen op de website. Vervolgens ga je naar het profiel waar je het dataverbruik voor wilt aanpassen. Ga vervolgens naar Account en zoek onder Mijn Profiel naar Instellingen voor afspelen.

Datagebruik Netflix

Daar heb je vervolgens vier mogelijkheden: Automatisch, laag, normaal en hoog. Met automatisch heb je standaard beeldkwaliteit en dataverbruik, bij laag heb je basisvideokwaliteit, tot 0.3 GB per uur, bij normaal heb je standaard videokwaliteit, tot 0.7 GB per uur en bij hoog heb je de beste videokwaliteit, tot 3 GB per uur voor HD en 7 GB per uur voor Ultra HD. De juiste instelling gekozen? Klik vervolgens op Opslaan.

Ook kun je per mobiel apparaat nog de data aanpassen. Ga daarvoor naar het Menu, vervolgens naar App-instellingen en klik op Mobiel dataverbruik. Daar heb je de keuze uit: Automatisch (ongeveer 4 uur per GB), Alleen Wi-Fi (alleen kijken als je met Wi-Fi verbonden bent), Data besparen (ongeveer 6 uur per GB) en Maximale hoeveelheid data (aanbevolen voor onbeperkte data-abonnementen).

Titels downloaden

Om het datagebruik te minimaliseren, kun je er natuurlijk ook voor kiezen om titels van tevoren te downloaden. Het voordeel daaraan is dat je de titels dan kunt downloaden als je bijvoorbeeld op Wi-Fi zit, zodat dat niet van je persoonlijke bundel af gaat.

De titels kun je daarna kijken waar en wanneer je maar wilt. Ben je op een plek waarbij je niet zeker weet of je wel gebruik kunt maken van Netflix? Dan kun je via het artikel ‘Is mijn internet snel genoeg voor Netflix?’ een test doen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?