Netflix Android mobiel update

Hoe stel ik afspeelsnelheid in op Netflix?

Hoe stel ik afspeelsnelheid in op Netflix? De streamingdienst is in oktober met een gloednieuwe functie gekomen. Netflix test momenteel een functie waarmee het mogelijk is om de afspeelsnelheid van films en series aan te passen. Zo kun je titels zowel sneller bekijken als langzamer. In dit artikel leggen we je uit hoe je dat doet.

Afspeelsnelheid Netflix instellen

Wie een Android-toestel heeft, kan sinds eind oktober aan de slag met het zelf bepalen van de afspeelsnelheid. Dat kan door een titel af te spelen op het Android-apparaat en daarna een keer op het scherm te drukken. Vervolgens verschijnt links onderin de optie Snelheid. Wie daarop klikt, krijgt de mogelijkheid om de afspeelsnelheid aan te passen naar 0,5x en 0,75x langzamer kijken en 1,25x en 1,5x sneller kijken.

Testfase

Het aanpassen van de afspeelsnelheid van series en films bevindt zich momenteel in een testfase. Daardoor kunnen alleen Android-gebruikers met de optie aan de slag en is het nog maar de vraag of hij later ook wordt uitgerold naar andere apparaten. Vooral vanuit Hollywood is tenslotte met enige ontsteltenis gereageerd op het nieuws van de nieuwe functie. Netflix benadrukt dan ook dat het momenteel een mobile-only test is en dat er nog geen plannen zijn om het verder uit te rollen. Dat ondanks dat de functie de laatste jaren veelvuldig is aangevraagd.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?