Netflix ondertiteling

Ondertiteling instellen op Netflix

Op Netflix is het mogelijk om de ondertiteling bij films en series naar eigen wens in te stellen. Niet alleen kun je zelf aangeven in welke taal je de ondertiteling wilt hebben, ook kun je zelf bepalen hoe de ondertiteling eruit moet zien. In dit artikel leggen we je uit hoe jij zelf de ondertiteling op Netflix instelt.

Ondertiteling instellen

Als je aan de slag wil met het instellen van de ondertiteling, is het wel handig om onderscheid te maken tussen verschillende apparaten. Om te beginnen kun je de ondertiteling instellen op jouw computer of laptop. Daarvoor start je eerst een titel. Zodra je vervolgens met je muis op de player blijft staan, en naar het Dialoog icoontje op onderstaande foto gaat, kun je de ondertiteling instellen. Je kunt aangeven of de ondertiteling uit moet en in welke taal je de ondertiteling graag ziet.

Netflix ondertiteling aanpassen

Op iOS-apparaten en Android-apparaten ga je ongeveer hetzelfde te werk. Je start een film, tikt vervolgens ergens op het scherm en gaat rechtsbovenin op zoek naar het Dialoog-icoon. Vervolgens kun je de ondertiteling instellen. Op de meeste tv’s, blu-rayspelers, spelcomputers en settopboxen zie je Audio en ondertiteling al in het optievenster staan. Is dat niet het geval, dan moet je terwijl een serie of film wordt afgespeeld nog even op de pijl-omlaag drukken. Ook dan zoek je naar het Dialoog-icoontje en kun je de ondertiteling aanpassen.

Uiterlijk ondertiteling aanpassen

In Netflix is het ook mogelijk om het uiterlijk van de ondertiteling in Netflix aan te passen. Mocht je de ondertiteling soms niet goed kunnen lezen, dan kun je dit dus eenvoudig aanpassen. Maak je gebruik van een computer of laptop, dan dien je eerst in te loggen op jouw Netflix-account en het profiel te kiezen waar je de veranderingen voor wilt laten gelden. Vervolgens ga je naar Subtitle Preferences om aan te geven hoe de ondertiteling eruit moet zien. Hier kies je onder meer de kleur, het lettertype, de tekstgrootte en de schaduw. Op een iPhone, iPad of iPod touch kom je bij deze instellingen terecht via: Instellingen -> Algemeen – Toegankelijkheid -> Ondertiteling en bijschriften -> bijschriften en SDH. Vanaf dat moment kun je het uiterlijk aanpassen.

Uiterlijk ondertitels netflix

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?