Netflix

Standaard abonnement op Netflix: de meest gekozen optie

Het standaard abonnement op Netflix is de meest gekozen optie door gebruikers van de streamingdienst. Het biedt voldoende opties en extra’s waar je als regelmatige gebruiker mee uit de voeten kunt. Pas wanneer je een groot gezin hebt of een absolute filmliefhebber die alles in de beste kwaliteit wil bekijken moet nog één stapje verder. Zo niet is het standaard abonnement voor jou ideaal.

Meest gebruikte abonnement op Netflix

Dat het standaard abonnement het meest gebruikte abonnement is op Netflix heeft een aantal duidelijke redenen. De kosten hiervan zijn nog erg te overzien, want de maandelijkse kosten bedragen €11,99 per maand. Dit was lange tijd €10,99 per maand, maar per oktober 2021 zijn de kosten verhoogd door Netflix. Velen denken zelfs dat dit de goedkoopste optie is op Netflix, maar dat is niet het geval. Het basic abonnement is namelijk nog goedkoper met 7,99. Echter hier kleven wel een aantal nadelen aan zodra je Netflix veelvuldiger wilt gebruiken en je graag ook wat betere beeldkwaliteit wil hebben.

Standaard abonnement: de mogelijkheden

Met het standaard abonnement heb je in eerste plaats de beschikking over het volledig aanbod van Netflix dat in Nederland aangeboden wordt. Je kunt op twee schermen tegelijkertijd kijken, wat een voordeel is ten opzicht van het basis abonnement (1 scherm). Wil je dus op de televisie iets kijken en een ander gezinslid op een telefoon of tablet? Dan kan dit dus tegelijkertijd. Het is tevens mogelijk om op twee telefoons op tablets downloads op te slaan. Zo kan je dus met twee mensen verschillende films of series downloaden die je volgt. Het is mogelijk om op je televisie te kijken, maar ook op een telefoon, tablet en desktop. Tenslotte is het volledig aanbod beschikbaar in HD-beeldkwaliteit. Je abonnement is altijd opzegbaar en loopt op maandbasis. De kosten hiervoor bedragen €11,99 per maand.

Wat kan je niet met het standaard abonnement?

Boven het standaard abonnement van Netflix zit nog het Premium abonnement. Ten opzicht van deze abonnementsvorm heeft het standaard abonnement een aantal beperkingen. Zo is het mogelijk om films en series te bekijken in Ultra HD. Daarnaast is het aantal schermen nog verder uitgebreid van twee naar vier schermen en kun je op vier devices tegelijk je downloads opslaan.

Conclusie Standaard abonnement van Netflix

Het is niet voor niets dat het standaard abonnement van Netflix de meest gebruikte abonnementsvorm is. Met uitzondering van Ultra HD-kwaliteit zijn alle opties van de streamingdienst beschikbaar. Het is mogelijk om op meerdere schermen tegelijk te kijken, je hebt toegang tot het volledige aanbod en met €11,99 zijn de kosten te overzien. Alleen bij grote wensen zoals de meest ultieme beeldkwaliteit of de optie om met het gehele gezin tegelijkertijd op drie of vier schermen te kijken, schiet het standaard abonnement tekort.

Alle abonnementsvormen en kosten van Netflix op een rij

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?