Netflix beeld niet scherp

Waarom is mijn beeld op Netflix niet scherp?

Waarom is mijn beeld niet scherp op Netflix? Wellicht kijk je soms een film of serie op de streamingdienst en vraag je je af waarom je beeld niet volledig scherp is. Dit kan te maken hebben met de snelheid van jouw internetverbinding. In dit artikel leggen we uit welke snelheid je nodig hebt voor welke beeldkwaliteit.

Verschillende beeldkwaliteiten

Netflix maakt voor zijn streamingdienst gebruik van verschillende beeldkwaliteiten. Afhankelijk van de snelheid van jouw internetverbinding kun je hiermee dus precies bekijken welke beeldkwaliteit het meest geschikt is. Mocht je merken dat het beeld dat jij op Netflix hebt niet zo scherp is, dan heeft dat zeer waarschijnlijk met deze snelheid te maken.

Vereiste snelheden voor Netflix

Vereiste snelheid van breedbandverbinding – 0,5 megabit per seconde
Aanbevolen snelheid van breedbandverbinding – 1,5 megabit per seconde
Aanbevolen voor SD-kwaliteit – 3,0 megabit per seconde
Aanbevolen voor HD-kwaliteit – 5,0 megabit per seconde
Aanbevolen voor Ultra HD-kwaliteit – 25 megabit per seconde

Waarom is mijn beeld op Netflix niet scherp?

Om aan de slag te kunnen met HD- en Ultra HD-kwaliteit, dien je hiervoor wel het juiste abonnement te hebben. Met het Standaard pakket van 10,99 euro per maand beschik je over HD-kwaliteit, terwijl je met het Premium-abonnement van 13,99 euro per maand zelfs over Ultra HD beschikt.

Zodra je het juiste abonnement hebt, kun je eenvoudig de videokwaliteit instellen. Dat doe je door naar de website van Netflix te gaan, vervolgens rechts bovenin op het pijltje te klikken en naar Account te gaan. Onder het kopje Instellingen voor afspelen kun je vervolgens jouw voorkeuren instellen.

Datagebruik Netflix

Snelheid internetverbinding testen

Wil je erachter komen hoe snel jouw internetverbinding is om in te schatten welke kwaliteit het beste bij jou past? Dan kun je dat gelukkig zeer eenvoudig meten. Door naar www.fast.com te gaan, kun je namelijk precies zien wat jouw actuele snelheid is. De site is te gebruiken op de telefoon, tablet, laptop/pc en veel smart-tv’s.

Zo weet je dus altijd welke kwaliteit je kunt gebruiken met jouw internetsnelheid. Meer over Fast.com lees je in: ‘Internet snel genoeg voor Netflix? Check het!‘ Wil je het datagebruik beperken? Dan lees je daar alles over in ‘Hoe minimaliseer je het datagebruik op Netflix?

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?