Smart Downloads Netflix

Wat houdt Smart Downloads in voor Netflix?

Netflix heeft een nieuwe functie toegevoegd aan zijn mobiele app. Het gaat om Smart Downloads, een functie die eerst beschikbaar kwam voor Android en inmiddels ook voor iOS-apparaten is verschenen. Smart Downloads zorgt ervoor dat het downloaden van series voortaan net iets makkelijker verloopt.

Wat houdt Smart Downloads in voor Netflix?

Smart Downloads zorgt ervoor dat jouw gedownloade series voortaan overzichtelijk blijven. Deze functie regelt dat een gedownloade aflevering nadat hij bekeken is weer verwijderd wordt. Ondertussen downloadt Netflix dan automatisch voor jou de volgende aflevering. Zo voorkom je dus dat jouw smartphone of tablet straks vol afleveringen staat die je eigenlijk niet nog een keer gaat bekijken.

Ideaal aan deze functie is dat Smart Downloads alleen werkt zodra je verbinding hebt met wi-fi. Zo voorkomt Netflix ook direct dat jouw databundel wordt aangetast en ben je dus toch altijd goed voorbereid als je bijvoorbeeld op pad gaat. Bij Smart Downloads maak je wel gebruik van een buffer. Kun je even niet op internet? Download dan bijvoorbeeld alvast de eerste drie afleveringen van een serie. Zodra jij vervolgens de eerste aflevering hebt bekeken, zorgt Smart Downloads ervoor dat die wordt verwijderd en aflevering 4 automatisch wordt gedownload.

Smart Downloads in- en uitschakelen

Smart Downloads staat automatisch ingeschakeld, maar wordt dus alleen gebruikt als jouw mobiele apparaat verbinding heeft met wi-fi. Wil je deze functie toch liever uitschakelen, dan dien je in de mobiele app naar je Downloads () te gaan en bovenin staat dan vervolgens een regeltje met: Smart Downloads Aan.

Om dat aan te passen klik je daarop en klik je rechtsboven op de schakelaar om de functie uit te zetten.

Smart Downloads Netflix

Bekijk hieronder een video over Smart Downloads

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?