Netflix

Wat kost een abonnement op Netflix?

Netflix geeft liefhebbers de mogelijkheid om een abonnement te kiezen dat past bij hun wensen. De leukste films en series van de streamingdienst bekijk je al voor een bedrag van 7,99 euro per maand, maar je kunt er ook voor kiezen om voor een abonnement met meer mogelijkheden te gaan. In dat geval ben je alleen wel iets duurder uit.

Drie abonnementen van Netflix

Netflix geeft zijn kijkers de keuze uit drie verschillende abonnementen. Voor alle abonnementen geldt dat je de eerste maand gratis kijkt.

Basic abonnement

Om te beginnen is er een basis-abonnement van Netflix. Voor dat abonnement betaal je €7,99 per maand. Logischerwijs heeft dit abonnement de kijkers wel iets minder te bieden dan het standaard-model of het premium-model. Bij het basic abonnement is geen HD of Ultra HD beschikbaar en kun je slechts op één scherm tegelijkertijd kijken.

➡ Basic abonnement: alle informatie

Standaardabonnement is meest gebruikte optie

De tweede keuze is het standaardabonnement. Hiervoor betaal je 11,99 euro per maand. Dit was 10,99 euro per maand, maar is per oktober 2021 verhoogd. Het grote voordeel van dit abonnement ten opzichte van het basicpakket, is dat de content in HD te bekijken is en dat je op twee schermen tegelijkertijd gebruik kunt maken van Netflix. Beide gebruikers kunnen dan op het zelfde moment een andere film of serie kijken op zijn of haar device of televisie.

➡ Standaard abonnement: alle informatie

Premium abonnement, voor de fijnproevers en veelgebruikers

Het laatste abonnement, en tevens het duurste abonnement, heet premium en kost 15,99 euro per maand. Dit was 13,99 euro per maand, maar is per oktober 2021 verhoogd. De content in dit pakket is te bekijken in Ultra HD-kwaliteit en in totaal kunnen vier mensen tegelijkertijd met de dienst aan de slag. Het standaard-abonnement is doorgaans het meest populair.

Premium abonnement: alle informatie

Een schematisch overzicht van de opties

Niet altijd HD en Ultra HD

Mocht je kiezen voor standaard of premium, dan nog is de kans aanwezig dat je content niet altijd in HD of Ultra HD kunt bekijken. Het bekijken van content in deze kwaliteit is namelijk ook afhankelijk van het apparaat waarop gekeken wordt en van de internetprovider. Daarnaast biedt Netflix ook nog niet al zijn content aan in de allerbeste kwaliteit, we hebben een overzicht gemaakt welke films en series in Ultra HD beschikbaar zijn.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?