Netflix weekabonnement

Wat moet ik doen als ik phishing mail van Netflix krijg?

Wat moet ik doen als ik phishing mail van Netflix krijg? Misschien heb je wel eens een e-mail binnengekregen waarvan je niet zeker weet of Netflix hier wel écht de afzender van is. In dit soort gevallen is het goed om te weten wat je het best kunt doen. Ook wanneer je in zo’n phishing mail bent getrapt, vind je in dit bericht wat je kunt doen om de schade zoveel mogelijk te beperken.

Phishing mail

Mocht je vermoeden dat je een nepmail hebt gekregen die niet van Netflix afkomstig is, dan is het belangrijk dat je nooit je inloggegevens of financiële informatie deelt via de link die bij de mail hoort. Het best kun je gewoon zelf naar de website van Netflix gaan om daar eventueel verdere stappen te ondernemen. Het liefst klik je zelfs helemaal niet op e link die bij de mail hoort.

Om na te gaan of een mail afkomstig is van Netflix of niet kun je naar het emailadres van de afzender kijken. Netflix mailt enkel en alleen met emailadressen die eindigen op @netflix.com of @mailer.netflix.com. Is dit niet de afzender, dan doet iemand anders zich voor als Netflix en kun je er dus vanuit gaan dat het pishing is.

Heb je toch persoonlijke informatie verstrekt via een link in de mail, dan is het belangrijk om naar de website van Netflix te gaan en daar je wachtwoord te veranderen. Mocht je het wachtwoord dat je bij Netflix gebruikt ook bij andere website gebruiken, dan dien je ook daar het wachtwoord aan te passen. Als je ook financiële gegevens hebt verstrekt, doe je er goed aan om ook contact op te nemen met je bank.

Wat moet ik doen als ik phishing mail van Netflix krijg?

Mocht je een phishing mail ontvangen hebben, dan is het belangrijk dat je deze mail altijd doorstuurt naar Netflix. De e-mail kun je doorsturen naar phishing@netflix.com. Daarbij wil Netflix het liefst dat je ook de gegevens van de berichtkop vermeldt, zodat de streamingdienst actie kan ondernemen. In dit artikel van Google vind je daar alles over.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?