Rotten Tomatoes Netflix

Wat zijn Rotten Tomatoes scores op Netflix?

Tegenwoordig lees je steeds meer over Rotten Tomatoes scores. Om erachter te komen of een film of serie een aanrader is, kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van de score van Rotten Tomatoes. Maar wat is die score precies, hoe kan hij gelezen worden en hoe komt hij tot stand?

Tomatometer

Rotten Tomatoes werkt samen met duizenden critici die bovenop de nieuwe films en series zitten. Op die manier kan de site een eerlijke meting doen om de titels die het echt waard zijn aan te raden. Zodra een film of serie meer dan vijf reviews heeft ontvangen, ontstaat de eerste Rotten Tomatoes scores.

Fresh, Rotten en Certified Fresh

Voor de scores die worden gegeven aan films en series door Rotten Tomatoes worden voornamelijk twee verschillende opties gebruikt. Wanneer minstens 60 procent van de reviews over een film of serie positief zijn, dan wordt een rode tomaat getoond die staat voor de Fresh status. Wanneer een groen icoontje verschijnt dat lijkt op een kikkerpootje dan houdt dat in dat minder dan 60 procent van de reviews positief is over de titel. Daarbij wordt ook het daadwerkelijke percentage getoond.

Score Rotten Tomatoes op Netflix

Daarnaast is er ook nog een Certified Fresh score. Deze score wordt gegeven aan titels die een stabiele Tomatometer score hebben van 75 procent of hoger. Andere criteria waar ze aan moeten voldoen is dat ze onder meer vijf reviews moeten hebben van top critici en een bepaald aantal reviews gehad moeten hebben. Dat aantal is afhankelijk van wat voor film of serie het is. Titels met een Certified Fresh status, raken die weer kwijt als de score onder de 70 procent komt.

Audience Score

Rotten Tomatoes maakt ook gebruik van een audience score. Door middel van popcornbakjes kun je hiermee zien wat het publiek van films en series vindt. Zie je een gevulde rode popcorn bak, dan is de film of serie volgens gebruikers een aanrader. Het houdt dan namelijk in dat 60 procent van de gebruikers de film positief hebben beoordeeld of een serie een score van 3,5 of hoger heeft gekregen. Als de score daar beneden komt, zie je een groene popcornbak die is omgevallen. Een vinkje bij een review betekent dat Rotten Tomatoes het bewijs heeft dat de gebruiker de film ook echt bezocht heeft.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?