Netflix leeftijdscategorieën

Welke leeftijdscategorieën hanteert Netflix?

Netflix maakt het voor ouders zeer eenvoudig om te zien of content wel geschikt is voor hun kinderen. Hiervoor maakt de streamingdienst gebruik van leeftijdsclassificaties. Hierdoor kun je in één oogopslag zien of een bepaalde titel wel geschikt is voor jou. In Nederland worden verschillende leeftijdsclassificaties gehanteerd.

Leeftijdscategorieën

Netflix maakt gebruik van meerdere leeftijdscategorieën om duidelijk te maken voor welke leeftijd de film of serie geschikt is. Deze classificaties worden bepaald aan de hand van de frequentie en impact van grafische beelden. In Nederland komen we AL tegen als een film of serie voor alle leeftijden geschikt is, dus ook voor peuters en kleuters. Daarnaast kun je voor oudere kinderen 6, 9 en soms zelfs 12 tegenkomen. Voor tieners 12 en voor volwassenen 16.

Wil je voorkomen dat jouw kinderen titels bekijken die niet bij hun leeftijdscategorie hoort, dan kun je dat regelen door ouderlijk toezicht aan te zetten. Daarnaast tref je bij Netflix ook andere icoontjes uit de Kijkwijzer. Zo kun je een icoon voor geweld, angst, seks, discriminatie, drugs- en/of alcoholgebruik en grof taalgebruik tegen komen.

Oneens met leeftijdscategorie
Ben je het niet eens met de leeftijdscategorie die Netflix bij een film of serie heeft staan, dan kun je altijd contact opnemen met de streamingdienst door te bellen naar 0800-022-5173 of de livechat te starten.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?