Netflix mobile only abonnement

Wordt mijn Netflix account misbruikt?

Misschien heb je je weleens afgevraagd of jouw account op Netflix wordt misbruikt. Mogelijk heb je in het verleden jouw gegevens gedeeld met anderen en maken zij, zonder dat je het weet, vandaag de dag nog altijd gebruik van jouw abonnement. Gelukkig is er een handige manier om erachter te komen of er andere mensen gebruik maken van jouw Netflix account.

Wordt mijn Netflix account misbruikt?

Er zijn gelukkig een aantal stappen binnen Netflix die je kunt volgen om erachter te komen of jouw account misbruikt wordt door anderen. Vermoed je dat iemand zonder jouw weten gebruik maakt van jouw account? Dan kun je de volgende stappen volgen. Om te beginnen log je in op je account.

Rechtsbovenin klik je vervolgens op het pijltje naast jouw profielafbeelding en klik je op ‘Account’. Per profiel kun je vervolgens de kijkhistorie inzien. Als je hier titels tussen ziet staan die je zelf helemaal niet hebt bekeken, dan lijkt er al iets niet te kloppen. Gebruikers kunnen deze kijkhistorie echter ook verwijderen nadat ze iets op jouw profiel hebben bekeken.

Kijkactiviteit Netflix

Om een nog beter beeld te krijgen van wie allemaal gebruik maken van jouw account, kun je bij de kijkhistorie nog een stap verdergaan. Klik op ‘Recente toegang tot account bekijken‘ om een nog duidelijker beeld te krijgen van wat er allemaal gebeurt op jouw Netflix-account. In de eerste kolom zie je de datum en tijd waarop er gebruik is gemaakt van jouw account, de tweede kolom laat het IP-adres zien en een locatie en de derde kolom laat zien op welk apparaat er gebruik is gemaakt van Netflix. Handig om te weten is dat de locatie niet altijd exact bepaald kan worden. De locatie is een benadering door te kijken naar waar het IP-adres geregistreerd staat. Mocht je op deze pagina vreemde plaatsen en apparaten signaleren, ziet het ernaar uit dat ook anderen gebruikmaken van jouw account.

Het misbruik beëindigen

Ben je erachter gekomen dat er mensen gebruik maken van jouw Netflix-account waarvan je dat niet langer wil, dan zijn er een aantal stappen die je kunt volgen. Ten eerste is het mogelijk om je wachtwoord bij Netflix te wijzigen. Mensen die jouw wachtwoord echter al hadden, blijven dan wel toegang houden tot de dienst. Om nog een stap verder te gaan, kun je gebruikmaken van de optie waarbij je jouw account afmeldt bij alle apparaten waar hij staat aangemeld. Het kan dan tot acht uur duren voordat je overal bent uitgelogd. Je doet er goed aan deze optie te gebruiken in combinatie met het veranderen van je wachtwoord. Zo weet je zeker dat niet zomaar iemand meer gebruik kan maken van jouw account.

Meer handige Netflix-tips? Check onze FAQ