Netflix videospeler update

Zo pas je jouw beoordeling aan op Netflix

Netflix heeft het aanbod dat jij ziet aangepast op de films en series die je leuk vindt. Zo wil de streamingdienst jou vooral titels laten zien die goed bij je passen. Het kan echter maar zo gebeuren dat hoe je over bepaalde films en series denkt na verloop van tijd verandert. Gelukkig is het daarom mogelijk om eenvoudig jouw beoordeling met betrekking tot een serie aan te passen.

Beoordeling Netflix aanpassen

Netflix houdt bij hoe jij de door jou bekeken films en series hebt beoordeeld. Daarop baseert de streamingdienst vervolgens de suggesties die je te zien krijgt. Een handig systeem, maar het kan vervelender worden wanneer iemand anders gebruik heeft gemaakt van jouw account of wanneer jouw mening over bepaalde films of series is veranderd. Het is dan ook handig om zo nu en dan je kijkactiviteit en je beoordelingen bij langs te gaan.

Alles over je kijklijst opschonen, vind je in ons artikel: ‘Hoe kun je je kijklijst in Netflix opschonen?‘. Hoe je de beoordelingen aanpast, leggen we je uit in dit artikel. Om bij jouw geplaatste beoordelingen te komen, moeten we eerst naar het account toe. Dat doe je door op de website van Netflix rechtsbovenin te klikken op het pijltje en vervolgens naar Account te gaan. Onder het kopje Mijn Profiel vind je vervolgens de beoordelingen. Dit is ook de plek waar je de beoordelingen kunt wijzigen of ze zelfs kunt verwijderen. Zo weet het algoritme van Netflix voortaan dat je niet zo zeer zoekt naar films en series die op die andere titel lijken.

Netflix beoordelingen

Meer handige Netflix-tips? Check onze FAQ

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?