Laatste nieuws over Netflix

Fargo seizoen 3: Terugkijken én vooruitblik

Het derde seizoen van Fargo is vanaf 20 april iedere week te zien op Netflix. Net zoals tijdens de eerste twee seizoenen van de hitserie van FX – die in Nederland als Netflix Original verschijnt – is iedere aflevering een dag na de uitzending in de Verenigde Staten al bij ons te zien. Maar hoe zat het ook alweer met Fargo en waar gaat seizoen 3 over? We hebben het op een rijtje gezet.

Martin Freeman en Bilbby Bob Thornton maken furore

De gebroeders Coen maakten in de jaren negentig de succesvolle cultfilm Fargo. Het tweetal werd opnieuw aan het werk gezet om van het originele verhaal een serie te maken. Een paar ingrediënten komen terug in het met zwartgallige humor besmeurde verhaal. Met name Martin Freeman (Lester Nygaard) en Billy Bob Thornton (Lorne Malvo) spelen een uitmuntende rol. Lester is een doorsnee man die vroeger op school werd gepest.

Als hij de bullebakken jaren later weer eens tegenkomt loopt hij een gebroken neus op. In het ziekenhuis komt hij per ongeluk in gesprek met Lorne Malvo. Lester zegt uit frustratie dat hij de bullebakken het liefst zou vermoorden… en dat is nou juist wat je niet tegen Malvo moet zeggen. Als Lester een dag later zijn eigen vrouw ook nog met een hamer slaat is de sneeuwbal beginnen te rollen. En het is aan de onervaren Molly Solverson om het allemaal op te lossen, want van de rest van het politiekorps valt weinig te verwachten.

De veelbesproken ufo in seizoen 2 van Fargo

Lou Solverson, de vader van Molly, vertelt ons in het eerste seizoen al dat hij al eens te maken heeft gehad met een monster. In het tweede seizoen wordt de klok dan ook teruggedraaid naar 1979. Peggy Blumquist rijdt per ongeluk Rye Gerhardt dood. En laat hij nou net de zoon zijn van een criminele familie in Fargo. Rye heeft vlak voor de aanrijding in een wegrestaurant drie mensen neergeschoten. Solverson moet samen met zijn schoonvader Hank Larsson de zaak zien op te lossen, maar ondertussen breekt er een criminele oorlog uit.

Het meest besproken moment uit de serie, en vooral ook bekritiseerd, was de ufo die in de slotfase van het seizoen het leven redt van Solverson. Totaal onrealistisch en afbreuk voor de serie. Toch was de ufo er ook voor verantwoordelijk dat het hele verhaal überhaupt begon, want op het moment dat Rye werd aangereden was hij afgeleid door een ufo. In deze analyse over het tweede seizoen van Fargo wordt uitgebreid ingegaan – onder meer door de makers – op de rol van de ufo. Deze past namelijk ook in de tijdsgeest van eind jaren 70 en dan met name in de jaren na Watergate.

Fargo seizoen 3, wat mogen we verwachten?

Het derde seizoen van Fargo speelt zich vier jaar na het eerste seizoen af, namelijk in 2010. Het is nog niet bekend of er kruisbestuivingen zijn met de eerdere twee seizoenen. De hoofdrol is weggelegd voor Ewan McGregor, want hij speelt twee broers Emmit en Randy Stussy. Emmit is de knappe en succesvolle zakenman, terwijl Randy aanmoddert als als reclasseringsambtenaar. Hij beschuldigt Emmit van zijn ongeluk en uiteindelijk gaat het goed mis. Want de succesvolle zakenman blijkt ook wel wat fouten te hebben gemaakt.

Agente Gloria Burgle (gespeeld door Carrie Coon) krijgt daarbij vanzelf een moord op haar bordje en moet het zien op te lossen. Net zoals in de eerdere seizoenen van Fargo praten heel veel hoofdrolspelers langs elkaar heen en zorgt ieder misverstand voor een nieuwe misstand. Met uiteindelijk tragische gevolgen en grote chaos zoals we van Fargo gewend zijn.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?