Laatste nieuws over Netflix

Fate: The Winx Saga seizoen 2: Alles wat we al weten

Toen bekend werd dat de animatieserie Winx Club de ‘Netflix-treatment’ zou krijgen, ging de vlag niet gelijk uit… Maar Fate: The Winx Saga gooide behoorlijk hoge ogen op de streamingdienst. En al snel werd bekendgemaakt dat de serie een tweede seizoen zou krijgen. Maar wat kunnen we daar al over vertellen?

Showrunner

Verandering van spijs doet eten, maar soms ook niet. Ook het tweede seizoen van Fate: The Winx Saga wordt namelijk vormgegeven door niemand minder dan showrunner Brian Young, eerder verantwoordelijk voor The Vampire Diaries. De nieuwe afleveringen zullen dus waarschijnlijk dezelfde ‘look-and-feel’ hebben.

Cast

Bloom, Stella, Asha, Terra, Musa, Beatrix, Riven, Sky, Dane, Sam, Andreas en Silva keren sowieso terug voor seizoen 2 van Fate: The Winx Saga, maar we krijgen ook te maken met een aantal ‘groentjes’. Actrice Abigail Cowen (die Bloom speelt) lichtte een aantal maanden terug al een tipje van de sluier: “Als er een tweede seizoen komt, denk ik dat Flora erbij komt en daar sta ik zeker voor open. Ik mag niet kiezen wie er gecast wordt, maar ik hoop dat er rekening wordt gehouden met de zorgen van mensen. Diversiteit voor en achter de camera is belangrijk in de hele industrie en de hele wereld. Ik vind het belangrijk dat dit soort gesprekken plaatsvinden.”

Even later werd dit bevestigd door Netflix, want Paulina Chávrez was gecast voor de rol van Flora! En ja hoor, tijdens Geeked Week 2022 werd het officieel bevestigd: Flora maakt haar entree in het tweede seizoen. We kregen gelijk maar een aantal beelden voorgeschoteld.

Brandon Grace krijgt daarnaast de rol van Grey, Éanna Hardwicke vertolkt de rol van Sebastian. En misschien maakt Tecna (een ander ‘OG-lid’ van de Winx Club) ook wel haar opwachting in seizoen 2, maar wat dat betreft houdt Netflix zijn lippen stijver dan stijf op elkaar…

Plot

Oké, we beginnen dit artikel gelijk met een paar megagrote spoilers, dus als jij nog wat afleveringen te gaan hebt: doe je ogen alsjeblieft dicht. Eén ding is zeker, het tweede seizoen van Fate: The Winx Saga gaat weer over het groepje feeën en specialisten dat we inmiddels hebben leren kennen en hun training op ‘feeënschool’ Alfea. Rosalind is back en heeft directeur Dowling vermoord, wat ongetwijfeld betekent dat er grote veranderingen op komst zijn.

Tegelijkertijd moeten de feeën zich gereedmaken voor een sluimerende oorlog, want koningin Luna en Solaria hebben de touwtjes stevig in handen genomen. Ondertussen moet Sky omgaan met de mysterieuze verdwijning van zijn vader en de arrestatie van Silvia voor poging tot moord. Bloom gaat er op haar beurt alles aan doen om een prangende vraag te beantwoorden: wie is ze nou eigenlijk? En er worden dus nieuwe gezichten geïntroduceerd, met dat van Flora als meest prominente!

Showrunner Young verklapte een tijdje geleden al over het plot van seizoen 2: “Terwijl Blooms verhaal verdergaat, kan ik niet wachten om jullie meer te vertellen over Aisha, Stella, Terra en Musa. En je weet maar nooit wie volgend seizoen nog meer verschijnt…”

Aantal afleveringen

Voor het tweede seizoen van Fate: The Winx Saga houdt Netflix niet vast aan het beproefde recept, want waar seizoen 1 zes afleveringen telde krijgt seizoen 2 er acht!

Komt er ook een derde seizoen?

Zó veel vertrouwen heeft Netflix nou ook weer niet in de live-action variant van Winx. Het is goed mogelijk dat de serie opnieuw verlengd wordt, maar de streamingdienst is van plan om eventjes af te wachten of seizoen 2 net zo goed (liefst beter!) gaat scoren dan het eerste seizoen. Gebeurt dat, dan staat niets een seizoen 3 (en dan begin 2023) in de weg, maar dat is op dit moment nog toekomstmuziek.

Fate: The Winx Saga seizoen 2 op Netflix

De productie van seizoen 2 van Fate: The Winx Saga ging in de eerste helft van 2021 al van start in County Wicklow, Ierland. Een precieze premièredatum heeft Netflix nog altijd niet gecommuniceerd, maar de kans is groot dat de nieuwe afleveringen nog in 2022 gereleaset worden. De streamingdienst houdt het zelf op: ‘binnenkort te zien’.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?