Laatste nieuws over Netflix

Fauda seizoen 4 binnenkort al op Netflix

Seizoen 1 van Fauda kwam uit in 2016, seizoen 2 in 2018, seizoen 3 in 2020 en seizoen 4 dus… in 2022. Toch? Niet dus! Je hoeft de nieuwe afleveringen van de thrillerserie dit jaar niet meer te verwachten, maar we kunnen wel melden dat ze er snel aankomen!

Januari 2023

Momenteel wordt het vierde seizoen van Fauda al uitgezonden in Israël (op de zender Yes Oh), de geboortegrond van de Netflix-serie, maar ze moeten nog even vertaald worden. Klaargestoomd voor een Europese release. En in januari 2023 is het zover, dan komen de nieuwe afleveringen uit op de Nederlandse versie van de bovengenoemde streamingdienst. Naar verluidt is de releasedatum 20 januari.

Doron tegen de wereld

In Fauda speelt acteur Lior Raz de hoofdrol, die van Doron Kavillio. We kijken in de serie mee met een team van zogenaamde ‘mistaravim’, Israëlische special forces, moordcommando’s, die Arabisch spreken en undercover opereren binnen het Palestijnse gebied. In seizoen 1 volgden we een Israëlische topagent die terugkwam van pensioen om op een Palestijnse militant te jagen waarvan hij dacht dat hij vermoord was. In de daaropvolgende seizoenen kreeg het team steeds te maken met nieuwe vijanden.

Nieuwe personages

In het vierde seizoen van Fauda zijn een aantal spiksplinternieuwe personages te zien. Eén daarvan wordt gespeeld door Inbar Lavi, die we  vooral kennen als Eve in Lucifer. Ook Mark Ivanir, Amir Boutrous en Loai Noufi nemen we een rol op zich. Het vierde seizoen zal uit tien afleveringen bestaan en daarin kunnen de hoofdpersonages zeker niet op hun lauweren rusten: Hezbollah-activisten uit Libanon en Palestijnse militanten op de Westelijke Jordaanoever gooien de boel volledig in de war en Doron en zijn team moeten ingrijpen!

Laatste seizoen?

Het is overigens nog volstrekt onbekend of Fauda ook een seizoen 5 krijgt, maar het vierde seizoen wordt in ieder geval niet in de markt gezet als het laatste, dus dat biedt hoop. De nieuwe afleveringen komen vermoedelijk dus op 20 januari op Netflix te staan, al heeft de streamingdienst hier zelf nog niets over laten weten. De nieuwe episodes worden in ieder al top gewaardeerd op ratingsite IMDb: twee keer een 9,0!

Bekijk de teaser van Fauda seizoen 4

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?