Laatste nieuws over Netflix

Fear Street part 4? “Met 159 boeken is een heel universum mogelijk”

De Fear Street trilogie heeft ons een afgerond verhaal opgeleverd, maar dat wil niet zeggen dat er geen vervolg komt. Er zijn namelijk krankzinnig veel boeken over Fear Street geschreven door R.L. Stine. Daarnaast laat de post credits alle ruimte om verder te borduren op het verhaal.

Vloek van Sarah Fier is verbroken

De trilogie van Fear Street bracht ons van 1994 naar 1978 en 1666, om uiteindelijk terug te keren naar 1994. Daar werd het verhaal van Sarah Fier afgerond en de vloek verbroken. Maar is het nu dan ook echt klaar? Toen Deena en Sam uit de grot verdwenen, lieten ze naast het lichaam van Nick Goode nog iets achter…. het boek waar het allemaal mee begon. Alles leek vervolgens goed te gaan in Shadyside, maar in de aftiteling zagen we dat iemand het boek weggriste uit de grot. Zo heeft het afgeronde verhaal toch een levenslijn voor een vervolg.

159 boeken over Fear Street

Is er dan ruimte voor meer en mogelijk zelfs een Fear Street universe? Jazeker! De films zijn gebaseerd op de boeken van R.L. Stine. De schrijver is bij ons misschien vooral bekend van de Goosebumps (Kippenvel) reeks. De Fear Street boekenreeks was echter nog veel langer. De oorspronkelijke reeks bestond uit 52 boeken, daarnaast zijn er ook nog spin-offs verschenen. Alles bij elkaar staat de teller dan ook op 159 (!!) verhalen. Genoeg dus om nog heel veel films te maken. Netflix heeft zelf nog niets laten weten over het verlengen van de filmreeks. Dat is wel anders voor showrunner Leigh Janiak.

Fear Street universe?

“Ik herinner me een van de eerste gesprekken die ik had met mijn producenten toen ik Fear Street pitchte. Toen dacht ik al dat het potentieel een Marvel-universum in het horrorgenre is. We kunnen het verhaal vertellen van deze andere slasher-moordenaars in andere tijdperken. We kunnen het universum van Shadyside uitbouwen omdat het kwaad niet zal verdwijnen. Er zijn dus heel veel mogelijkheden om Fear Street nog verder te laten groeien”, aldus Janiak tegenover Den of Geek. Als de kijkcijfers goed zijn en Netflix verder wil met de reeks, is een vervolgproces dus heel snel in gang gezet.

Verhaallijnen voor Fear Street part 4

Er zijn genoeg verhaallijnen om verder uit te diepen. Zo hebben we in de drie films diverse moordenaars gezien, maar hun verhalen zijn niet of nauwelijks verteld. Een film rondom Ruby Lane, Billy Barker of de Humpty Dumpty killer kan uitgerold worden. Daarnaast kan er een nieuw verhaal verteld worden na 1994, aangezien het boek van de heks nu in handen is gekomen van een nieuw persoon. Misschien wel iemand die wel al kennen uit de eerste drie films? In dat laatste geval zouden diverse hoofdrolspelers uit de films terug kunnen keren in Fear Street part 4.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?