Laatste nieuws over Netflix

Feestdag voor fans van Taboo met Tom Hardy: Vervolg aanstaande

De serie Taboo met acteur Tom Hardy kwam al in 2017 uit bij de BBC, maar staat pas sinds kort op Netflix. De streamingdienst blies de show nieuw leven in, want binnen de kortste keren stond hij in de top 10 met meest bekeken titels. Bovenaan zelfs!

In 2017 al op BBC

De eerste aflevering van Taboo werd op 7 januari 2017 uitgezonden door de Engelse omroep de BBC en de finale was op 25 februari van datzelfde jaar op de televisie. Daarna werd het stilletjes rond de dramaserie: fans vroegen massaal om een tweede seizoen, maar de zendgemachtigde hield zijn lippen stijf op elkaar.

Seriemaker licht tipje van de sluier

Tot nu dan, want seriemaker Steven Knight laat weten dat de opnames van seizoen 2 binnenkort al van start gaan! Op conventie in Birmingham schetst de geestelijk vader van Taboo de verwachting dat er in de laatste maanden van 2022 begonnen wordt met filmen.

“Ik denk dat de productie tegen het einde van het jaar zal beginnen…”, aldus Knight. “Tom en ik willen allebei graag doorgaan en er zijn veel mensen die willen dat we die richting kiezen. Het is een kwestie van de agenda’s op elkaar afstemmen en beslissingen nemen over waar het verhaal naartoe gaat.” Goed nieuws dus, al is de verwachting dat Taboo seizoen 2 niet vóór 2024 in première zal gaan. Ook is het de vraag of Netflix de show dan gelijk uit mag zenden, omdat hij natuurlijk van de BBC is.

Nalatenschap opeisen

Taboo vertelt het verhaal van de reeds lang dood gewaande James Keziah Delaney, die in 1814 vanuit Afrika terugkeert naar zijn huis in Londen als compleet veranderd en getekend man. Hij wil de nalatenschap van zijn vader, die aan het hoofd van een scheepsbouwimperium stond, opeisen en daarna een nieuw leven beginnen. Daar moet alles voor wijken. Hij ontziet niets of niemand.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?