Laatste nieuws over Netflix

Ferry de Serie: Alles wat we al weten

Ferry de Serie is de nieuwste serie uit de reeks van Undercover. Na drie seizoenen Undercover én Ferry de Film komt er nu dus Ferry de Serie. Frank Lammers en Elise Schaap zullen we opnieuw gaan zien als Ferry Bouman en Danielle. Maar wat kunnen we verder verwachten? Ferry de Serie: dit is alles wat we al weten!

Ferry de Serie prequel Undercover

Hoe zit het ook alweer met Undercover, Ferry de Film en Ferry de Serie. Laten we eerst alles in de goede volgorde zetten. In 2019 kwam het eerste seizoen van Undercover uit, waarin op een camping de topcrimineel Ferry Bouman moest worden ontmaskerd. Dat lukte, maar niet zonder slag om stoot. De kijkers waren zo enthousiast over de chemie van Ferry en Danielle (gespeeld door Frank Lammers en Elise Schaap) dat ze onbedoeld terugkwamen in de latere seizoenen. Undercover draaide namelijk om Bob Lemmens, gespeeld door Tom Waes. De undercoveragent kreeg nieuwe zaken in het tweede en derde seizoen, maar de focus kwam steeds meer te liggen op de strijd tussen Bob en Ferry.

In het tweede seizoen kwam Ferry er echter zeer bekaaid vanaf met alleen wat rollen in de cel en rechtbank, waarop veel fans smeekten om meer. Dat kwam er middels Ferry de Film. Deze verscheen in mei 2021, waarin we zien hoe Ferry vanuit Amsterdam naar Brabant wordt gestuurd om een zaak op te lossen. Hij is op dat moment nog een loopjongen, maar leert in Brabant Danielle kennen. Hij keert zijn oude meester de rug toe en vertrekt naar het zuiden. Daar gaat Ferry de Serie nu verder. Want hoe is Ferry Bouman vanaf loopjongen de grote baas geworden die de politie ten val wilde brengen?

Ferry de Film Netflix
Ferry de Serie

Het verhaal van Ferry de Serie

In Ferry de Serie gaan we verder waar de film is gebleven. Ferry gaat Danielle achterna en komt in Brabant terecht. Daar moet hij een nieuw leven opbouw en de missing link lijkt niet moeilijk te zijn. De broer van Danielle – Lars – is tenslotte een hele goede kok. En dan niet eentje om je eten te bereiden, maar om perfecte pillen af te leveren. In het eindshot van Ferry de Film zagen we dan ook al dat Lars in een loods aan de slag was, het lijkt het startschot te zijn voor Ferry de Serie.

Strijd met Arie Tack en zijn motorclub

Ferry Bouman probeert als beginnende xtc-producent voet aan grond te krijgen in de Brabantse onderwereld. Samen met John, zwager Lars, Remco en Dennis gaat hij de strijd aan met de onwrikbare drugsbaron Arie Tack en een beruchte motorclub om zijn plaats aan de top te veroveren. Maar pas wanneer zijn geliefde Danielle de donkere kant van Ferry en zijn business leert kennen, wordt duidelijk welke prijs hij moet betalen om de allergrootste te worden…

Cast Ferry de Serie

Veel bekende gezichten keren terug in Ferry de Serie. Gezichten die we leerden kennen in de film, zoals Monic Hendricx als Claudia Zwart-Bouman. Daarnaast ook bekenden uit Undercover die hun rentree maken. Nieuwe gezichten zijn er uiteraard ook, zoals Steef Cuijpers als motorbendeleider Arie Tack.

 • Frank Lammers als Ferry Bouman
 • Elise Schaap als Danielle van Marken
 • Raymond Thiry als John Zwart
 • Monic Hendrickx als Claudia Zwart-Bouman
 • Yannick van de Velde als Lars van Marken
 • Huub Smit als Dennis
 • Tim Haars als Remco
 • Poal Cairo als Dozer
 • Steef Cuijpers als Arie Tack
 • Koen De Graeve als Marco Grootaers
 • Alice Reijs als Sabien Grootaers
 • Kevin Janssens als Jurgen van Kamp
 • Tygo Gernandt als Ricardo
 • Dirk Roofthooft als Mick
Ferry de Serie

Opnames Ferry de Serie

Vanaf april 2022 wordt er hard gewerkt aan Ferry de Serie. Op dat moment werden de eerste beelden gedeeld door Elise Schaap op de site. Half september zijn er wederom foto’s gedeeld vanaf de set, ditmaal door Netflix zelf.

Wanneer komt Ferry de Serie op Netflix?

De grote vraag is: Wanneer komt Ferry de Serie op Netflix? De opnames zijn in de 2022 geweest en in 2023 is het dan ook zover. Netflix maakte in de zomer bekend dat Ferry de Serie vanaf 3 november te zien zal zijn op de streamingdienst. Ook zijn de eerste beelden gedeeld. Inmiddels is er de trailer te zien.

Veelgestelde vragen over Ferry de Serie

Komt er geen Undercover seizoen 4?

Officieel bevestigd is het niet, maar het lijkt erop dat Undercover klaar is. Bob en Ferry gingen allebei hun eigen weg en voor met name Bob was het werk als undercoveragent een gesloten hoofdstuk. Zeg echter nooit nooit!

Hoeveel afleveringen heeft Ferry de Serie?

De lijn van het laatste seizoen van Undercover wordt gevolgd. Deze bestond uit acht afleveringen en dat zal ook het geval zijn bij Ferry de Serie. De eerste twee seizoenen van Undercover waren wel langer met ieder tien afleveringen.

Komt er een Ferry de Serie seizoen 2 op Netflix?

Voor het moment heeft Netflix maar één seizoen van Ferry de Serie besteld. Het zal aan de makers liggen of er ruimte wordt gelaten voor meer dan één seizoen. Aangezien het een prequel is van Undercover kan het verhaal niet verder dan het moment dat Undercover begint. Wel zit er heel wat tijd tussen Ferry de Film en Undercover, wat ruimte zou kunnen bieden voor meerdere seizoenen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?