Laatste nieuws over Netflix

‘Ferry en Danielle eigenlijk helemaal uit Undercover geschreven’

Een opvallende uitspraak van Elise Schaap deze week over het tweede seizoen van Undercover. Ze had als Danielle Bouman maar een zeer bescheiden rol, net zoals Ferry moest ze het doen met slechts een paar scenes. Eigenlijk mogen we hier nog blij mee zijn, want het stel was oorspronkelijk volledig uit de serie geschreven!

Grote verrassing

“Ik was blij dat ik erin zat überhaupt”, zegt Schaap bij RTL Boulevard. “Toen we er drie jaar geleden mee begonnen was het idee dat het eerste seizoen over een case zou gaan en het tweede seizoen over een geheel nieuwe zaak. Ik vond het dan ook een grote verrassing dat we er nog doorheen verweven waren.” Het heeft er dan ook veel van weg dat het grote succes van de personages Ferry en Danielle ervoor heeft gezorgd dat ze, in het seizoen waarin het eigenlijk vooral draaide om Bob en het afrekenen met de broers Berger, nog een verhaal in de kantlijn speelden.

Ferry de Film

Hoe zit dit voor seizoen 3? Elise Schaap geeft geen duidelijk antwoord of ze een rol speelt in het nieuwe seizoen. Dat deed Frank Lammers, de vertolker van Ferry, al eerder. Hij liet namelijk vorige maand al weten dat hij in Brussel was voor de opnames van het derde seizoen. In het Algemeen Dagblad zegt Lammers nu: “Veel mensen vonden dat Ferry Bouman er te weinig in zat. De mensen moeten even geduld hebben tot de film. Die heet Ferry dus, nou ja, daar zit ik wel genoeg in.” In de film Ferry wordt de tijd teruggedraaid en gaan we zien hoe hij zich opwerkte als crimineel én hoe hij Danielle ontmoette.

Alles over Ferry de Film

Brussel

Voor de opnames van het derde seizoen is Lammers in Brussel. Een surrealistische situatie, aangezien er in de Belgische hoofdstad een avondklok is. “Daar kunnen we op een legale manier doorwerken, maar in België geldt wel een avondklok om tien uur. Toen ik eergisteren om kwart voor 12 terugreed naar het hotel, was er werkelijk niemand op straat. Niet weinig, of niet een iemand, niemand. Volstrekt absurd. De hele stad was leeg. Alsof de wereld vergaan was. Dat ga ik in ieder geval nooit meer vergeten.”

Dit zijn alle theorieën voor Undercover seizoen 3

Een verborgen hint over Undercover seizoen 3 in de aftiteling?

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?