Laatste nieuws over Netflix

‘Ferry’ heeft moeite met impact Undercover: “Hoeveel er kapot wordt gemaakt”

Ferry Bouman is heel snel een begrip geworden. Frank Lammers speelde al veel rollen, maar de impact van Undercover overtreft al zijn eerdere werk. Toch is dat niet allemaal even mooi, zo vindt Lammers zelf. Hij praat hier uitgebreid over in het Algemeen Dagblad.

Criminaliteit wordt verheerlijkt

Eigenlijk zou Ferry Bouman ‘slechts’ de schurk zijn in het eerste seizoen. Het liep door zijn populariteit anders en in het derde seizoen zal hij (en Daniëlle) weer een veel grotere rol hebben. Zelf vindt hij het dubbel als het om de reacties op Ferry gaat. “Sommige mensen zeggen: criminaliteit wordt verheerlijkt. Ik ben het daar niet mee eens. Het is vermakelijke televisie, maar ik denk dat de serie ook etaleert hoeveel ellende die business aanricht. Hoeveel er kapot wordt gemaakt. Ook in Ferry’s eigen leven. Het is niet zo dat hij intens gelukkig zit te wezen en geniet van het geld dat hij verdient. Zijn vrouw en grote liefde Danielle verlaat hem, vrienden bedriegen en bedreigen hem.”

Undercover seizoen 3: Alles wat we al weten

Plicht iets terug te doen

Lammers vervolgt in het Algemeen Dagblad. “Ik heb er tegelijkertijd moeite mee dat ik succes heb met een serie over drugscriminelen. Daarom doe ik momenteel, meestentijds belangeloos, projecten voor de politie in Brabant en Limburg. Ik heb een avond over cybercrime gepresenteerd en ik heb video’s gemaakt waarmee nieuwe onderzoekers en rechercheurs voor diverse korpsen moeten worden gerekruteerd. Ik vind het mijn plicht iets terug te doen.”

Keihard gewerkt voor Ferry de Film

Over een maand is de film Ferry te zien. Daarvoor moest Lammers hard aan de bak om een jongere versie van zichzelf te spelen. “Sinds december 2019 trainde ik met een fitnesscoach, later ging ik erbij boksen. Vervolgens ben ik naar Thailand afgereisd. Elke dag sparren, ook muay Thai, thaiboksen, en gezond eten en drinken. Ik kwam op 6 maart in shape terug en toen gingen de opnamen niet door vanwege corona. Zuur. Ik heb toen de boel weer op zijn beloop gelaten. Maar in augustus ben ik opnieuw begonnen in de sportschool. En in een schoonheidssalon onderging ik huidverjongingskuren.”

Lees alles over Ferry de Film

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?