Trailers

Film Nederlandse LHBTIQ+ ANNE+ binnenkort op Netflix

Op 11 februari aanstaande is het zover, dan geeft Netflix de Nederlandse film ANNE+ een heus wereldpodium! Deze film is een vervolg op de succesvolle serie en vertelt het verhaal van het personage Anne (Hanna van Vliet), een lesbische twintiger in Amsterdam die zich op herkenbare wijze door grote levensvragen en liefdesperikelen worstelt.

Queer-representatie

De serie ANNE+ (over identiteit, relaties en je plek in de wereld ontdekken) kreeg lovende kritieken, niet alleen in Nederland, maar wereldwijd! De show, bedacht en opgezet vanwege het gebrek aan positieve queer-representatie in film en televisie, kreeg complimenten voor onder meer de verfrissende stijl en de eerdergenoemde queer-representatie. Met de komst van de film naar Netflix krijgt het Nederlandse coming-of-age-verhaal de aandacht van een wereldwijd publiek, schrijft de streamingdienst in een persbericht.

Cast

De cast van ANNE+ bestaat onder meer uit Hanna van Vliet, Jouman Fattal, Thorn de Vries, Jade Olieberg, Eline van Gils, Jesse Mensah, Huib Cluistra, Ayla Çekin Satijn, Amy van der Weerden, Anne-Chris Schulting, Hein van der Heijden, Jacqueline Blom, Romana Vrede, Georgina Verbaan, Anna Drijver en Hadewych Minis.

ANNE+ komt uit de koker van Maud Wiemeijer (scenario), Valerie Bisscheroux (regie) en Hanna van Vliet. De film ANNE+ is geproduceerd door Rachel van Bommel en Suzan de Swaan van Millstreet Films, in samenwerking met Netflix en BNNVARA.

Twintiger zoekt zichzelf

Waar gaat de film ANNE+ precies over? Het plot luidt als volgt: onder druk om haar roman af te maken en voor haar relatie naar Montreal te verhuizen, zoekt een queer twintiger (je raadt het al: genaamd Anne) in Amsterdam naar wat ze wil in het leven.

ANNE+ op Netflix

Zoals hierboven gemeld; ANNE+ is dus vanaf 11 februari wereldwijd te zien op Netflix. Met de film hopen de makers het succes van de serie te evenaren, die wordt op dit moment namelijk beoordeeld met een knappe 7,8 op ratingwebsite IMDb.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?