Laatste nieuws over Netflix

Films mogelijk al op Netflix op premièredag

De ambities van Netflix zijn torenhoog. Niet alleen is de online streamingdienst bezig zich over de hele wereld uit te breiden, maar het wil ook meer exclusievere content gaan aanbieden aan haar abonnees.

Een voorbeeld hiervan is dat Netflix in de toekomst films al wil aanbieden op het moment dat deze nog in de bioscopen draait. ,,Waarom hebben films hun première niet op Netflix, op dezelfde dag als ze in bioscopen verschijnen?”, vertelde Ted Sarandos tegenover AllThingsD.

Op dit moment krijgt Netflix met name in Nederland regelmatig kritiek, omdat de films die zij aanbieden niet recent genoeg verschenen zijn. Op dit moment zijn er wel een aantal films en series te zien die bijvoorbeeld dit jaar nog uitgekomen zijn, maar dit zijn niet de kaskrakers van dit jaar. In de toekomst wil Netflix daar dus wel naar toe, dat zij ook bioscoopfilms al mogen uitzenden.

Op dit moment zijn er echter strenge regels over het aanbieden van films en series. Pas enkele maanden nadat een film is uitgekomen worden ze verkocht per DVD en voor streaminingdiensten als Netflix is het zelfs vaak jaren wachten. Mogelijk doelt Sarandos dan ook op films die zij zelf zullen maken, zoals zij al met een aantal series hebben gedaan.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?