Laatste nieuws over Netflix

Firefly Lane-maker bespreekt cliffhanger en seizoen 2

Firefly Lane heeft ons achtergelaten met een flinke cliffhanger. Gedurende de hele serie zagen we hoe de vriendschap tussen Tully en Kate was ontstaan en wat de twee allemaal hebben meegemaakt. Aan het eind van het seizoen kwamen Tully en Kate elkaar weer tegen en hoorden we Kate zeggen dat ze Tully ‘nooit meer wil zien’.

Let op: Dit artikel bevat spoilers als je Firefly Lane seizoen 1 nog niet hebt gezien

Nog een cliffhanger

Daarnaast was er nog een cliffhanger. Zo is het onbekend wat het lot is van Johnny. Maker Maggie Friedman besprak het moment. “Ik wist dat het Johnny-moment er zou komen. In de schrijverskamer hadden we allemaal whiteboards en dat moment – we noemden het Johnny Goes Boom – wisten we dat zou komen.”

“Ik wist dat Tully en Kate aan het einde van het seizoen vervreemd zouden raken van elkaar, maar ik wist niet hoe ik dat zou dramatiseren. Ik wist dat we daar naartoe werkten, omdat ik dacht dat het voor seizoen één een goede cliffhanger zou zijn. Ik wilde het publiek achterlaten met wat vragen”, zo gaf Friedman aan.

Wat is er gebeurd?

De maker wilde niet verklappen wat er met Kate en Tully is gebeurd. Het is ook niet duidelijk of de serie daarvoor het boek aanhoudt. In het eerste seizoen is soms het boek gevolgd en soms niet. “Ik hoop dat mensen die de boeken hebben gelezen sommige dingen zullen herkennen en verrast worden door anderen. Dus ik wil niet zeggen of het hetzelfde is als in het boek of niet.”

Flashbacks

Mocht Firefly Lane in de toekomst terugkeren voor een tweede seizoen, dan blijft Friedman werken met flashbacks. “Die structuur zal blijven. Ik denk dat er nog meer verhalen te vertellen zijn als we een tweede seizoen krijgen. Bijvoorbeeld van hun tijd op de middelbare school”, aldus Friedman. De komende tijd moet blijken of er een tweede seizoen wordt besteld. Voor nu wilde de maker nog niet verklappen of Johnny, Travis en Max terugkeren voor een eventueel tweede seizoen.

Wil je direct op de hoogte gebracht worden als Firefly Lane seizoen 2 op Netflix staat? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?