Laatste nieuws over Netflix

Firefly Lane seizoen 1: Alles wat we al weten

Netflix lanceert op 3 februari het eerste seizoen van Firefly Lane. De verwachtingen van de dramaserie zijn hoog, mede door de hoofdrollen van Katherine Heigl (Grey’s Anatomy) en Sarah Chalke (Scrubs). In dit artikel vind je alles wat we al weten over Firefly Lane seizoen 1.

Het verhaal

Het verhaal van Firefly Lane is gebaseerd op de gelijknamige roman van Kristin Hannah, ook bekend van The Nightingale, The Great Alone en Winter Garden. Het eerste seizoen van de serie vertelt het verhaal van ongeveer dertig jaar. De jaren waarin twee beste vrienden onafscheidelijk van elkaar werden. We volgen hun ontwikkeling vanaf de middelbare school tot aan het moment dat ze dik in de veertig zijn.

Tully en Kate hebben gedurende hun leven lief en leed gedeeld. Ze zijn door heel wat ups en downs gegaan en hebben twee volledig andere paden gevolgd. Waar de één koos voor een huwelijk en een gezin, ging de ander voor faam en rijkdom.

De cast

De makers van Firefly Lane zijn erin geslaagd om bekende namen te strikken voor de hoofdrollen. Zo kruipt Katherine Heigl, bekend van haar rol in Grey’s Anatomy, in de huid van Tully. Ze wordt omschreven als een ambitieuze maar roekeloze vrouw die een traumatische jeugd heeft overwonnen om een beroemde journalist en presentator te kunnen worden. De andere hoofdrol, die van Kate, is voor Sarah Chalke (Scrubs en How I Met Your Mother).

Daarnaast zijn er ook jongere versies van zowel Tully als Kate. Tully wordt in de jaren ’70 gespeeld door London Robertson en in de jaren ’80 door Ali Skovbye. De jongere versie van Kate wordt gespeeld door Roan Curtis.

Productie

De productie van Firefly Lane is in september 2019 van start gegaan. De opnames liepen tot en met januari 2020. Voor de serie vonden onder meer opnames plaats in Vancouver (Canada). Kristin Hannah, de schrijfster van het boek, was als uitvoerend producent bij de productie betrokken.

Firefly Lane op Netflix

Firefly Lane wordt op 3 februari op Netflix verwacht. Het eerste seizoen bestaat uit tien afleveringen. Of we daarna ook een vervolg mogen verwachten, is nog onduidelijk. Het goede nieuws is dat de schrijfster van Firefly Lane in dezelfde reeks ook een tweede boek heeft geschreven genaamd Fly Away. De mogelijkheid van een tweede seizoen is er dan ook wel.

Bekijk de trailer hieronder

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?