Laatste nieuws over Netflix

Firefly Lane seizoen 2: Wat mogen we verwachten volgens de boeken?

Het eerste seizoen van Firefly Lane heeft ons achtergelaten met een aantal grote vragen. Wat is er bijvoorbeeld gebeurd tussen Tully en Kate dat de twee elkaar niet meer willen spreken? Daarnaast is het lot van Johnny onbekend, overleeft hij de bomaanslag in Irak? In dit artikel lees je wat volgens de boeken van Kristin Hannah de antwoorden zijn op de cliffhangers. Die boeken worden gebruikt als de basis voor het verhaal. Of dat ook hetgeen is wat gaat gebeuren in een mogelijk tweede seizoen, is nog even afwachten.

Let op: Dit artikel bevat spoilers als je Firefly Lane seizoen 1 nog niet hebt gezien

Kate en Tully

Het slotstuk van Firefly Lane seizoen 1 liet zien dat Tully en Kate niet meer met elkaar spraken. Wat er precies gebeurd is, is onduidelijk. Maar als de twee elkaar treffen op de begrafenis van Kate’s vader Bud, kan Kate niet vriendelijk zijn tegen Tully. Volgens Kate wil niemand dat Tully aanwezig is daar en ze benadrukt dat ze Tully ‘nooit meer wil zien’. In de boeken blijkt er aardig wat aan het moment voorafgegaan te zijn.

Wat het boek ons vertelt

In het eerste boek van Kristin Hannah in de Firefly Lane-serie praten Kate en Tully ook niet meer met elkaar. Dat heeft te maken met een situatie rondom Tully’s show The Girlfriend Hour. Ze vraagt Kate en Marah om mee te doen aan de show om met een gezinstherapeut te praten over de problemen die ze hebben gehad. Maar Kate ontdekt al snel dat het onderwerp waar het eigenlijk over gaat, anders is. Het gaat namelijk over ‘overbezorgde moeders en de tienerdochters die een hekel aan hen hebben’. Als Kate dat ontdekt, schiet ze live in de show uit haar slof richting Tully.

Kate is zo boos dat ze Tully tijdens de uitzending aanvalt door te roepen dat ze niets weet over de moeilijke keuzes die moeders moeten maken. Ze vertelt het publiek dat Tully nooit liefde of familie heeft gekend. Sinds het incident spreken de twee elkaar jaren niet meer. Het ziet ernaar uit dat dit voorafgegaan is aan het moment in de serie waarin Kate vertelt dat ze Tully nooit meer wil zien.

Gaat Johnny dood in Irak?

In Firefly Lane zien we dat Johnny in 2003 vertrekt voor de oorlog in Irak. In de slotaflevering lijkt het volledig mis te gaan als hij na een explosie door de lucht vlucht. Een bewusteloze Johnny blijft achter, maar is hij nog in leven? In het boek gaat het verhaal van Johnny er iets anders aan toe. Hij vertrekt daarin naar Bagdad voor een oorlog. Daar raakt Johnny ernstig gewond bij een bomaanslag, maar hij overleeft de aanslag wel. Opmerkelijk genoeg is dat overigens ook een moment uit het boek waarin Kate en Tully met elkaar botsen. Terwijl Kate bezorgd is om de gezondheid van haar ex-man, is Tully slechts aanwezig voor haar journalistieke carrière.

Firefly Lane seizoen 2 op Netflix

Het eerste seizoen van Firefly Lane is in februari toegevoegd aan het aanbod van Netflix. De serie werd goed ontvangen en kan bij IMDb na één seizoen rekenen op een 7,6. Of de serie in de toekomst terugkeert voor een vervolg, is echter nog niet bekend. Het lijkt een kwestie van tijd totdat er meer bekend wordt over de toekomst van Firefly Lane.

Wil je direct op de hoogte gebracht worden als Firefly Lane seizoen 2 op Netflix staat? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?