Flix Tip

Flix Tip: 13 Geboden

Door een heftig auto-ongeluk doet de jonge Vicky Degraeve een stapje terug, van de POSA (speciale eenheid) naar de federale recherche. Daar komt ze samen te werken met een norse, ervaren rechercheur Peter Devriendt. Samen moeten ze een heftige religieus getinte reeks moorden oplossen.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

13 Geboden

De eerste daad van de moordenaar, die zichzelf Mozes noemt en zelfs onder die naam regelmatig hints en verborgen boodschappen naar de rechercheurs mailt, is het in de brand steken van een man. Op de brug waaronder hij ligt staat met graffiti gespoten: ‘Bovenal bemin één God’. De eerste van de Tien Geboden.

In het vervolg blijft Mozes op hoog tempo zondaars op keiharde wijze straffen. De dader laat geen kruimels achter en Vicky en Peter tasten telkens in het duister in hun zoektocht naar diegene.

Vicky en Peter jagen op Mozes

Bijkomend probleem is dat de publieke opinie ook langzaam begint te draaien. Mozes straft ‘beesten uit de maatschappij’, zoals pedofielen en andere criminelen. Zelfs de rechercheurs zelf beginnen een lichte vorm van sympathie voor hem te ontwikkelen. Bovendien zijn er voor zowel Vicky, die kampt met de naweeën van het ongeluk waarbij haar moeder in coma raakte, en Peter, die zijn zwaar puberende dochter in de put ziet geraken, vervelende bijkomende problemen op privé-gebied.

Toch kunnen ze niet anders dan blijven jagen op de seriemoordenaar. Maar gaat het Vicky en Peter ook lukken om Mozes een halt toe te roepen? Het antwoord krijg je in het bloedstollende dertiendelige eerste seizoen van 13 Geboden.

Bekijk de trailer van 13 Geboden

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?