Flix Tip

Flix Tip: 3%

3%

Hoever wil je gaan om een zo ideaal mogelijk leven te kunnen leven? Het is de vraag die iedere twintigjarige Braziliaan wordt gesteld in 3%. Slechts drie procent van de bevolking mag op het eiland wonen, noem het gerust de hemel op aarde. Om daar te komen moet je tot het uiterste willen gaan.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

3%

De Braziliaanse Netflix Original Serie 3% speelt zich af in de nabije toekomst. De favela’s vormen inmiddels het hart van de samenleving in het Zuid-Amerikaanse land. Armoede is een groot probleem en iedereen probeert dit te ontvluchten. Daarvoor is één mogelijkheid zodra je twintig wordt.

Een aantal kilometer buiten de kust ligt namelijk een eiland waar de gelukkigen mogen leven. The Offshore. Het is de plek waar wel alles mogelijk is en geld geen issue is. Om bij de elite van het land te behoren, de 3%, moet je een reeks van sociale experimenten weten te doorstaan. Het is een keiharde selectieprocedure die al snel omslaat in een bizarre strijd. Want met zo’n grote ‘hoofdprijs’ aan het einde van de streep gaan de jongeren vanzelf letterlijk over lijken.

3% is niet de mooist gemaakte serie ooit, want zeker als je het vergelijkt met de dure producties van Netflix is het grafisch en qua setting en cast misschien niet groots. De verhaallijn is dat juist wel, waarmee het zich kan meten met de verhalen van bijvoorbeeld Black Mirror. Het stelt de grote ongelijkheid en mogelijke problemen in de toekomst aan de kaak. Het eerste seizoen van 3% staat op Netflix, het tweede seizoen zal in 2018 verschijnen.