Flix Tip

Flix Tip: A Christmas Prince

a Christmas Prince: The Royal Wedding Netflix

Zoetsappiger dan A Christmas Price ga je ze niet snel vinden. Toch maakt dat geen moment uit, want dit is precies wat je bij een kerstfilm voorgeschoteld wilt krijgen. Een prins die ieder kerstdeuntje op de piano kan spelen, een sneeuwlandschap, pracht en praal en iemand die in een positie komt waar ze nooit verwacht te komen. Waarop het wachten is tot de vonken overslaan.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

A Christmas Prince

De hoofdrol in A Christmas Prince is weggelegd voor Rose McIver, bekend van iZombie. Ze speelt de jonge journaliste Amber, die vlak voor de kerstdagen naar Aldovië wordt gestuurd. De koning is overleden en zijn oudste zoon lijkt de troon niet te willen bestijgen. Hij wordt vooral gespot aan mooie stranden en naast nog mooiere vrouwen.

Eenmaal aangekomen in Aldovië wordt Amber net zoals de rest van de pers snel weer het kasteel uitgewerkt, maar ze houdt voet bij stuk. Via een achterdeurtje sluipt ze naar binnen en wordt aangezien als de nieuwe Amerikaanse lerares voor het jonge zusje van Richard.

Ze zit gekluisterd aan een rolstoel door een open rug en weet als enige het geheim van Amber te ontdekken. Ze verraad haar niet, onder de voorwaarde dat ze de waarheid opschrijft over Richard. Want is hij wel zo’n rokkenjager? Hoe langer Ambert echter in het kasteel verblijft, hoe meer de rollen verschuiven. Is ze nog wel de gedreven journaliste, of begint er iets te kriebelen? Opvallend detail in A Christmas Prince is ook nog eens dat de huidige koningin op het grote gala in een blauwe jurk rond loopt. En deze jurk lijkt als twee druppels water op de inauguratiejurk van Koningin Maxima.