Flix Tip

Flix Tip: A Street Cat Named Bob

A Street Cat Named Bob Netflix

De documentaire Dogs heeft deze maand al laten zien hoe belangrijk een hond kan zijn in het leven van ene mens. Kan een kat het leven van een dakloze man compleet veranderen? Bob heeft bewezen van wel, zo is te zien in de biografische dramafilm A Street Cat Named Bob.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

A Street Cat Named Bob

James Bowen is een dakloze man en voormalig heroïne verslaafde. Hij leeft op de straten van Londen, totdat hij in een begeleidwonenproject de kans krijgt om een flatje te betrekken. Tijdens de eerste avond in zijn flat, krijgt James te maken met een kat die door zijn eten gaat. Omdat hij er vanuit gaat dat de kat is ontsnapt, probeert hij er alles aan te doen om zijn baasjes terug te vinden.

Nadat hij de kat heeft losgelaten, komt hij al snel weer terug in James’ flat. Dit keer is hij echter gewond. James maakt zich zorgen en besluit zijn buurvrouw Betty in te schakelen, die al snel allergisch blijkt te zijn voor katten. Zij is van mening dat James de kat naar een dierenarts moet brengen en geeft hem een adres van een dierenarts waar ze zelf vrijwilligerswerk doet.

James noemt de kat Bob en besluit met hem naar de dierenarts te gaan. Terwijl hij wacht totdat Bob eindelijk aan de beurt is, mist hij ondertussen een belangrijke afspraak. Tot overmaat van ramp moet James ook nog eens zijn laatste centen uitgeven aan Bobs medicijnen. Wat James dan echter nog niet weet, is dat Bob van grote invloed gaat zijn op zijn carrière als straatmuzikant…