Flix Tip

Flix Tip: Abstract: The Art of Design

Achter ieder design zit zijn eigen verhaal. Maar hoe is een aantal van de bekendste designers op dat verhaal gekomen, wat heeft hen er toe gezet om de designer te worden die ze vandaag de dag zijn en hoe hebben hun designs invloed op ons dagelijks leven? Dat is wat we zien in Abstract: The Art of Design, een documentaire waarin we mee worden genomen in het leven van ’s werelds meest vernieuwende designers.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Abstract: The Art of Design

In Abstract: The Art of Design worden we volledig meegenomen in de wereld van designers. We kijken naar hun ideeën, hun inspiratie en uiteraard naar hun werk. Welke stappen hebben ze genomen om te komen waar ze inmiddels zijn en waaruit halen deze designers nou echt voldoening? Ook komen we er in Abstract: The Art of Design erachter hoe het werk van designers invloed heeft op onze wereld.

In Abstract: The Art of Design krijgen we in iedere aflevering het verhaal mee van een vernieuwende designer. Ze kennen allemaal hun eigen vakgebied. In de eerste aflevering van Abstract: The Art of Design kijken we mee over de schouder van illustrator Christoph Niemann. Hij heeft meerdere covers ontworpen voor onder andere The New Yorker en heeft al aardig wat boeken achter zijn naam staan. In de aflevering legt Niemann uit hoe hij aan zijn inspiratie komt, hoe zijn verhuizing naar Berlijn hem geholpen heeft en hoe hij denkt over design.

In de andere afleverinngen van Abstract: The Art of Design worden we ook ondergedompeld in andere werelden. Als graphic designer zien we Paula Scher, als photographer is gekozen voor Platon en ook Ralph Gilles komt voorbij om alles te vertellen over automotive designer. Ook Tinker Hatfield (Nike Shoe Designer), Bjarke Ingels (Architect), Ilse Crawford (Interior Designer) en Es Devlin (Stage Designer) vertellen allen hun verhaal.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?